Tanec, který hned tak neuvidíte

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA je každoročním vrcholem sezóny. Důležitým posláním festivalu je inspirovat i konfrontovat domácí umělce a umožnit co nejširší laické veřejnosti vnímat současné trendy a vrcholná díla tanečně-divadelních oborů, a to nejen v Praze. Nedílnou součástí festivalu jsou tvůrčí setkání zahraničních umělců s českou taneční veřejností a diskuse se zástupci médií. Návštěvnost akce od poloviny 90. let výrazně stoupla a naprostá většina představení festivalu bývá vyprodána. Zájem veřejnosti i médií navazuje na vysoké uznání festivalu v zahraničí.

TANEC PRAHA dosáhl mimořádného zájmu veřejnosti především díky hostování prestižních těles z celého světa. Za dvacet sedm let své existence představil české veřejnosti skutečnou světovou špičku tanečního oboru, počínaje Marthou Grahamovou (USA), Merce Cunninghamem (USA), Bill T. Jonesem (USA), pokračuje Jiřím Kyliánem (NL) a řadou jeho žáků a konče např. Maguy Marin (F), Josephem Nadjem (F), Ohadem Naharinem (ISR), Marie Chouinard (CAN) či renomovanými soubory z Tchaj-wanu (Cloud Gate Dance Theatre), Španělska (Companía Nacionál de Danza), Švýcarska (Ballet du Grand Théatre de Geneve) a dalšími.

 

Výrazný nárůst zájmu partnerů i veřejnosti zaznamenal TANEC PRAHA v regionech,z původních 2–3 měst se postupně konání festivalových večerů rozšířilo do 13-15 měst a obcí ČR a zájem nadále stoupá. Současný tanec se tak etabluje i mimo hlavní město a pozvolna se přibližuje běžnému postavení tohoto žánru v evropských zemích.

 

 

 

tanec praha

 

 

>>> REZERVACE A PRODEJ VSTUPENEK <<<

 

{jcomments off}