Tři zloděje lapli na místě činu

HORAŽĎOVICE – V polovině uplynulého týdne kradli tři muži v areálu horažďovické firmy. Policie na místě všechny pochytala a převezla do cely.

 

Od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování převzali usnesení o zahájení trestního stíhání tři muži z přečinu krádež. Muž ve věku 27 let z Písecka spáchal tento čin formou účastenství a dva muži z obce u Blatné ve věku 33 a 34 let formou spolupachatelství.

Ve středu 3. června společně přijeli motorovým vozidlem k areálu společnosti v Horažďovicích, nejmladší muž zůstal čekat ve vozidle a jeho dva společníci přelezli oplocení. Vytrhli plastovou desku z opláštění haly, ale tady nic neukradli – zřejmě se jim nic nehodilo. Pak z volně odstavené bedny vzali pět ventilů a propanbutanovou láhev o hmotnosti 33 kg, dvě plastové přepravky se čtyřiceti prázdnými láhvemi od piva odnesli do vozidla.

K objektu firmy přijelo v tu dobu auto se dvěma pasažéry – jeden z nich zahlédl podezřelý pohyb v křoví, kde první z pachatelů zůstal ležet. Svědci zavolali policisty, kteří ho několika minut zajistili. O několik metrů dál byl ve vysoké trávě schován další pachatel – také neušel pozornosti policie a skončil v rukou ochránců zákona, třetí byl zjištěn ve vozidle.

Policisté zadržené převezli na oddělení, na místo povolali služebního psa, který kradené věci dohledal. Při šetření případu policisté zjistili, že v posledních třech letech byl nejstarší muž za krádež odsouzen podle rozsudku Okresního soudu ve Strakonicích. Poškozením a odcizením věcí vznikla společnosti škoda ve výši 5 305 Kč. Provedenými testy na přítomnost omamných a psychotropních látek bylo zjištěno, že muži jsou pod vlivem různých látek. Následující den byli všichni obviněni.

-red, p cr-