Krajský přebor dorostů

Starší dorost zahájil jarní část sezóny výhrou po penaltách

 

KP staršího dorostu 14.kolo, sobota 23.2.2019

TJ Šumavan Vimperk – SKP ČB 3:2 po pen. (2:1)

branky: 12., 22. Frček

sestava: Jaroš – Chvosta, Matoušek M., Matoušek V., Samec (K) – Vintr, Rod, Kadlec, Vrábel – Koloušek, Frček střídali: Schettini, Švarc

 

Hodnocení trenéra Jiřího Formánka: Po dlouhé zimní pauze jsme doma nastoupili proti velmi dobrému soupeři SKP České Budějovice. Naše zápasy mají vždy velký náboj a dnes tomu nebylo jinak. Hráli jsme zodpovědně zezadu a povedlo se nám ve 12. a 22.minutě po dvou krásných gólech dneska našeho nejlepšího hráče Lukáše Frčka odskočit na 2:0.Hosté snížili před poločasem na 1:2, ale to bylo z jejich strany všechno.

 

Do druhého poločasu jsme šli s cílem udržet vedení. Soupeř měl sice herní převahu, ale bez vyložených šancí. Bohužel se jim povedlo vyrovnat až po naší chybě na 2:2. Konec zápasu jsme si pohlídali a když Lukáš třetí gól nepřidal, zápas skončil spravedlivou remízou. Při penaltovém rozstřelu Michal Jaroš dvě penalty chytil a my jsme si připsali druhý bod. Pochvalu zaslouží celé mužstvo.

 

Výborně zahrála celá obrana ve které nastoupili dva mladší dorostenci Václav Chvosta a Martin Matoušek.Oběma a ještě Michalovi Vrábelovi patří veliké díky.

 

 {gallery}vimperk/2019/foto_zdenek_formanek/brezen/fotbal_st_dorost_vimperk_skp/{/gallery} 

 

Mladší dorostenci remizovali s lídrem tabulky

KP mladšího dorostu 14.kolo, sobota 23.2.2019

TJ Šumavan Vimperk – SKP České Budějovice 2:3p (1:0)

branky: Lukáš Hamburg 39′, Lukáš Sýs 65′

sestava: Svěchota – Bašta, Matoušek (k), Chalupa, Schettini – Sýs, Novotný, Graf, Švarc – Chvosta, Štěpánek strídali: Vrábel, Benda, Potůček, Hamburg, Vavřík absence: Kubačka, Hejtmánek, Tóth

trenéři: Lukáš Sýs, Ondřej Málek

 

Hodnocení trenéra Lukáše Sýse:,,Hned první jarní kolo jsme na domácím hřišti přivítali lídra celé soutěže, tým SKP ČB. Naši hráči mi udělali radost předvedenou hrou a nasazením, které měli stoprocentní celých osmdesát minut a díky tomu jsme také dokázali se soupeřem držet krok. Všichni kluci odehráli nadstandardní utkání a jen mě mrzí to, že takových těžkých zápasů není v soutěži více, protože to kluky posouvá dál. Matoušek, Chvosta a Vrábel si sáhli na dno, když před našim zápasem odehráli celých devadesát minut za starší dorost, klobouk dolů kluci.

 

Milé překvapení nám udělal Lukáš Hamburg, který i přes svůj handicap (je hluchoněmý) skvěle zapadl do týmu a svůj kvalitní výkon potvrdil vstřeleným gólem. I když to často nedělám, tak dnes musím pochválit i Lukáše Sýse, který podal taky skvělý výkon a nakonec vstřelil po rohu hlavou vyrovnávací branku utkání. Jak jsem již psal. Kluci nechali na hřišti maximum a odměnou jim tak je bod s prvním týmem soutěže. Před utkáním jsem klukům říkal, že se nemají čeho bát, protože jsou kvalitně připraveni a to především díky jejich přístupu k zimní přípravě, kdy každý dle svých možností absolvoval maximum tréninkových jednotek.

 

Příští týden nás čeká na domácí půdě tým Krumlova. Budeme chtít navázat na dnešní utkání, tak věřím, že se nám to povede.”

 

 {gallery}vimperk/2019/foto_zdenek_formanek/brezen/fotbal_ml_dorost_vimperk_skp/{/gallery}

 

{jcomments off}