Vyhlášení výběrového řízení na práce v lesích

tz

 

Správa NP Šumava vypsala výběrové řízení na práce v lesích na další dva roky

 

 

       Správa Národního parku Šumava zveřejnila nadlimitní veřejnou zakázku na služby s názvem „Rámcová dohoda pro lesnické činnosti na období roku 2022 – 2023 na území NP a CHKO Šumava“. Předmětem zadávacího řízení je zajištění prací spojených s péčí o lesy v největším národním parku v ČR a dalších pozemcích spravovaných Správou na období od podpisu rámcových dohod, do konce roku 2023 nebo do vyčerpání předpokládané hodnoty veřejné zakázky.

 

       Veřejné zakázky na práce v lese bude Správa vyhlašovat, stejně jako v předchozích letech, prostřednictvím řízení zadávaných na základě rámcové dohody s obnovením soutěže tzv. minitendrů.

 

        Správa NP Šumava i pro další období počítá s pracemi související s aktivní péčí o les v zásahových částech národního parku podobně jako v minulých letech. Důraz bude kladen na zpracování nahodilých těžeb a přestavby lesních porostů.

 

       „Hlavní změnou v této již tradičně vyhlašované veřejné zakázce je zvýšení maximální ceny za technickou jednotku,“ říká náměstek Národního parku Šumava Jan Kozel.

 

       Podle nových rámcových dohod se budou soutěžit práce v lesích NP Šumava v minitendrech od podpisu rámcových dohod v průběhu letošního léta. Předpokládaná hodnota této veřejné zakázky činí 298 milionů Kč bez DPH. Konec lhůty pro podání nabídek je 21. června v 8 hodin. Další informace k nadlimitní veřejné zakázce jsou k dispozici na profilu zadavatele: https://nen.nipez.cz/profil/NPSUMAVA.

 

 

Ve Vimperku 30. 5. 2022

 

Jan Dvořák
tiskový mluvčí 

 

 

 


{jcomments off}