První golfový turnaj v NP Šumava

 

 

V Českých Žlebech se o víkendu bude konat historicky první golfový turnaj v Národním parku Šumava

 

 

       Po covidovém rozvolnění se bude konat historicky první golfový turnaj v Národním parku Šumava. Odehraje se v neděli 30. května na 18-i jamkovém hřišti adventure golfu v Českých Žlebech. Hřiště je součástí areálu stejnojmenného hotelu České Žleby a je velmi citlivě usazeno do přírody našeho největšího národního parku. Turnaj je otevřený veřejnosti a je jednou z prvních veřejně přístupných akcí na Lipensku po osmi měsících covidové uzávěry. Na šumavském greenu se představí i čtyři mistři světa.

 

 

       Jednou z prvních veřejných akcí po dlouhé době kovidových restrikcí, které se uskuteční v rámci turistické destinace Lipenska, je golfový turnaj ČESKÉ ŽLEBY OPEN 2021. Turnaj pořádá Wellness hotel České Žleby společně s agenturou Czech Adventure Golf a je prvním ze série 12 turnajů, které se letos v Čechách odehrají v rámci Czech Adventure Golf Tour 2021. „Po osmi měsících kovidové uzávěry se Lipensko opět nadechuje k životu. V pondělí se otevřely zahrádky a všichni podnikatelé v gastronomii začali servírovat hostům stravu na porcelán a točit pivo do skla. Stejně tak v hotelu České Žleby, který je již několik let členem Turistického spolku Lipenska. Lidé jsou vděční za cokoli, fotí se s půllitrem a své gastronomické zážitky sdílí na sociálních sítích, jako by šlo o Vánoce,“ říká Jiří Mánek, předseda Turistického spolku Lipenska. „Jsme rádi, že jsme se konečně dočkali. Hostů k nám na terasu přijíždí každý den více a více. Zatím to vypadá, že letošní léto bude opět velmi obsazené, stejně jako to loňské. Včera jsme měli na terase desítky cyklistů, kteří byli vděčni za služby, které jim tolik měsíců chyběly. To, že našec golfové hřiště v Národním parku Šumava může hostit letos vůbec první český turnaj v Adventure golfu, nás těší dvojnásob,“ pochvaluje si Dagmar Šubová, ředitelka Wellness Hotelu České Žleby, který za poslední rok investoval nemalé prostředky do modernizace a rozšíření wellness, ale i do tenisového kurtu.

 

 

       Golfový turnaj v Českých Žlebech je otevřený pro širokou veřejnost. Je vypsán pro všechny věkové kategorie od dětí, přes juniory, neregistrované amatéry až po české i zahraniční profesionály.

 

 

Startovné pro děti začíná na 100 Kč, pro profesionály stojí 350 Kč

 

 

       Turnaj je jednodenní, začíná v neděli v 8:30 ráno a konec se očekává po 16:00 hodině odpoledne. Celá adventure golfová tour turné je dotována částkou 120.000 korun. „Zatím je přihlášeno přes 40 hráčů. Mezi nimi i jeden Rakušan. Přijde se podívat řada diváků. Naše hotelová zahrádka i personál budou připraveni. Pokud bude dobré počasí, budeme pod širým nebem i grilovat a zahájíme tak letní sezónu nejstylověji, jak je to jen možné,“ doplňuje Dagmar Šubová.

 

 

       Adventure golf je zmenšené golfové hřiště na velikost minigolfových drah. Krásné je to, že každá dráha je originál a nenajdete dvě totožné. Greenem je umělá tráva a na drahách jsou přírodní překážky. V Českých Žlebech je možné již trénovat, oficiální tréninky se budou konat v pátek a v sobotu. Zajímavostí je určitě to, že reprezentanti České republiky zaznamenali v posledních letech obrovský progres. Od prvního výjezdu na MS v roce 2015, kde český tým skončil v poli poražených, až k pěti zlatým medailím na světovém šampionáti v roce 2018. „Určitě chci pozvat všechny diváky. Na špičkové hřiště do krásné přírody, ale určitě zaujme i to, že na turnaji ČESKÉ ŽLEBY OPEN přivítáme o víkendu čtyři z našich pěti mistrů světa,“ uzavřel Daniel Vlček, aktivně hrající předseda agentury Czech Adventure Golf a spolupořadatel golfového víkendu v Českých Žlebech. Informace, propozice a přihlášky zde: CESKE ZLEBY OPEN 2021 | Czech Adventure Golf

 

 

TURISTICKÝ SPOLEK LIPENSKA
Pavel Pechoušek 

 

 


{jcomments off}