Nové informační středisko EUROPE DIRECT

 

eu

 

 

V Jihočeském kraji začalo fungovat nové informační středisko EUROPE DIRECT – propojí lidi s Bruselem  

 

 

       Co má náš region z toho, že je součástí Evropské unie? Kde je možné požádat o dotace na zateplení domu ve vaší vesnici? Jak se ucházet o stipendium nebo stáž v jiné evropské zemi? Odpovědi na podobné otázky vám pomůže zprostředkovat regionální zastoupení Evropské komise – informační středisko EUROPE DIRECT České Budějovice.

 

 

       Novinkou je, že úloha a role střediska EUROPE DIRECT České Budějovice je oproti předchozím rokům výrazně modernizována:

 

 

1. Zapojení lidi do akcí, dialogů s občany a různých forem interakce off-line i on-line, se zvláštním ohledem na Konferenci o budoucnosti Evropy

 

       Středisko EUROPE DIRECT České Budějovice bude nabízet občanům pravidelné debaty, semináře a řadu dalších veřejných aktivit na aktuální evropská témata – z oblasti ekologie, bezpečnosti, hospodářství či digitalizace až po otázky demokracie, právního státu nebo postavení a úlohy EU na světové scéně.

 

 

 

2. Poskytování místním sdělovacím prostředkům i osobnostem z regionu relevantní obsah týkající se politik či priorit EU a zapojí je do svých aktivit
image003 - kopie

 

 

       Středisko EUROPE DIRECT České Budějovice bude komunikovat s místními novináři a zástupci regionálních médií, se zástupci místních samospráv a dalšími významnými osobnostmi regionu, aby společně lépe a intenzivněji přinášeli informace o EU ve vztahu k místním výzvám a problémům.

 

 

3. Pomoc Komisi získat přehled o citlivých místech politik EU v Jihočeském kraji.

 

 

4. Zvýšení informovanosti o Evropě, jejích hodnotách i institucích a také o možnostech, jaké Evropa nabízí mládeži, studentům či učitelům

 

 

       Chcete (se) o Evropě, životním prostředí či demokracii učit chytře a zábavně? EUROPE DIRECT České Budějovice vám nabízí interaktivní vzdělávací materiály pro školáky, studenty, učitele i rodiče. A také studentské projekty, zábavné soutěže a nejrůznější tipy k výuce o EU, o aktuálních evropských i globálních tématech nebo lidských právech. Najdete zde také inspiraci pro výchovu k demokratickému a aktivnímu občanství, publikace, pracovní sešity, mapy i omalovánky pro nejmenší.

 

 

 

5. Spolupráce s ostatními sítěmi EU, které jsou v Jihočeském kraji Občany, organizace nebo podniky nasměrujeme na nejvhodnějšího komunikačního partnera či síť, která jim s jejich požadavkem dokáže pomoci.

 

 

Jsme vaše dveře do Evropy! Těšíme se na setkání s vámi!

 

Ing. Denisa Hocke
Europe Direct České Budějovice


{jcomments off}