TGM Vimperk : Online olympiáda

 tgm

 

 

Školní kola online olympiád

 

 

 

Dějepisná olympiáda

 

       Školní kolo letošní dějepisné olympiády bylo specifické. Tak jako celý rok 2020. Mělo proběhnout v rámci distanční výuky, ale naštěstí se žáci v prosinci vrátili do lavic a olympiáda mohla proběhnout prezenčně při dodržení všech hygienických nařízení. Tematické zaměření ročníku bylo Labyrintem barokního světa. Školního kola se zúčastnilo celkem 15 žáků z 9. tříd. Soutěž měla velmi vyrovnaný průběh, ze kterého vyšla vítězně Tereza Czerwenková z 9. A, druhé místo obsadil Jakub Krejčí z 9. A, 3. místo patřilo Anetě Nové z 9. A. Bohužel vzhledem k protiepidemickým opatřením postoupil do okresního kola – na místo obvyklých 3 soutěžících – jen vítěz. Okresní kolo se konalo dne 14. 1. 2020 distančně, Tereza Czerwenková se umístila na 6. místě.

 

 

Všem účastníkům patří poděkování za přípravu a za účast. Mgr. Alžbětě Rückerové poděkování za organizaci okresního kola, které proběhlo poprvé v historii distančně.

 

 

Vladislava Lehečková 

 

dejepis

 

 


 

 

 

Školní kolo olympiády v německém jazyce

 

       Dne 20.1.2021 se v naší škole uskutečnilo školní kolo online olympiády v německém jazyce. Zájem z řad žáků 9. tříd byl poměrně vysoký, této soutěže v distanční podobě se zúčastnilo celkem 10 z nich. Po úvodním představení žáci odpovídali na otázky k poslechovému textu a konverzovali na vybrané téma. Výkony byly velmi vyrovnané, ale přesto bylo nutné rozhodnout. 3.místo bylo uděleno Lucii Šifaldové (9.B) a Evě Tučkové (9.B), 2. místo Dianě Izhboldině (9. B) a 1. místo Ellen Polívkové (9.A) a Nele Kjučukovové (9.B). Obě děvčata předvedla nejlepší výkon nejen v poslechu a konverzaci, ale i v popisu určeného tématu a jedna z nich se zúčastní okresního kola, které proběhne opět distančně 24.2.2021 v ZŠ TGM Vimperk od 9.00 hod.

 

 

Děkujeme za skvělé výkony a přejeme hodně štěstí v dalším kole!

 

Aneta Králová, Petra Hříbalová

 

 


 

 

 

Školní kolo soutěže v anglickém jazyce

 

       Ve dnech 3. – 4. února 2021 se konalo školní kolo soutěže v anglickém jazyce, které vzhledem k aktuálním vládním opatřením proběhlo prostřednictvím online konference. V úvodu soutěže čekala žáky poslechová část, po které následovala konverzace na jedno z vylosovaných témat. Soutěžící tak mohli během celé soutěže zúročit své dosavadní jazykové znalosti a dovednosti. Celkem se zúčastnilo 21 žáků ve dvou kategoriích (I. A 6. – 7. ročník a II. A 8. – 9. ročník). V první ze zmiňovaných kategorií zvítězil Jan Kunc ze 7. A, který s naprosto suverénním výkonem ve školním kole postupuje do kola okresního. Druhá kategorie nabídla velmi vyrovnané výkony, kde nakonec nejlepší z nich předvedla Tereza Czerwenková z 9.A. Všichni soutěžící si zaslouží velkou pochvalu za odvahu a předvedené výkony!

 

 

Vítězům gratulujeme a přejeme jim hodně úspěchů v okresním kole, které proběhne online 3. března 2021.

 

 

 

Mgr. Kateřina Mondlová

Zdroj: tgmzsvimperk.cz

 

aja

ajb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 



{jcomments off}