Dodržování karantény

   Dodržování karantény    

 

 
covidd

        Ačkoliv se může dle posledních statistických údajů zdát, že se situace zlepšuje, i nadále je potřeba respektovat nařízená opatření a podle nich se chovat. Je asi pochopitelné, že jsme již všichni z této situace unavení a všichni se těšíme na dobu, až budeme moci opět normálně žít, děti se vrátí do škol a svůj volný čas budeme moci trávit tak, jak jsme byli ještě donedávna zvyklí.

 

       Než ale ta doba nastane, je potřeba být nadále zodpovědní, dodržovat nošení roušek, dbát na rozestupy a samozřejmě nezapomínat na pravidelné mytí rukou. V případě, že se dozvíte, že jste byli v kontaktu s COVID-19 pozitivní osobou, je nutno o tom informovat praktického lékaře, který vám nařídí karanténu. V případě, že je u vás již onemocnění COVID-19 prokázáno, je nezbytně nutné dodržovat izolaci (porušování karantény a izolace může být pokutováno až 3 milionovou pokutou). V poslední době není výjimkou, že lidé tato opatření porušují a svojí bezohledností potenciálně ohrožují ty nejzranitelnější.

 

Dodržováním karantény nechráníte jen sebe, ale především své blízké, svoje okolí a v konečném důsledku i celou společnost.

 

Více informací : https://www.svl.cz/informace-pro-pacienty/

 

MUDr. Jitka Kabourková

 

 


{jcomments off}