Ke slovům jednoho vimperského “zastupitele”

 

 

 

Ke slovům jednoho vimperského “zastupitele”

 

 

 

 

       Bohužel jsme byli spolu s celým Vimperkem opět konfrontováni s názory Martina Paštiky na naši činnost. Jako majiteli nebo spolumajiteli několika společností, bychom mu rádi připomněli, že VAVI je zaregistrovaná značka (VÁvrovi VImperk), kterou používáme pro tři firmy. Jedna je Věra Vávrová – VAVI, druhá VAVI s.r.o. a třetí VAVI Suits s.r.o. Zaměstnance mají tyto firmy ve Vimperku, v Praze a nově i v Lysé nad Labem.

 

 

 

       O žádném zaměstnanci, který by u nás pracoval na živnostenský list nevíme, ale třeba nám ho Martin Paštika představí. Máme jednoho zaměstnance, který u nás přes deset let nadšeně pracuje pouze za stravu a byt. S ním a s ostatními se lze seznámit tady. Stejně jako se Martin Paštika tragicky netrefil s počtem zaměstnanců VAVI, tak se ve svém článku netrefil ani s ničím dalším.

 

 

vavrovi 

       Navíc s jeho postojem k naší firmě nesouhlasí ani vedení města, jak si lze na zvukovém záznamu, o kterém mluví, snadno ověřit. Záznam je zde a v X. části od minuty 3:34 odporuje všemu, co Martin Paštika jako vimperský zastupitel píše. Jeho koaliční kolegové jsou podle slov starostky za naši práci a hlavně za výjimečné úsilí našich zaměstnanců vděčni. Je škoda, že Martin Paštika ze zasedání zastupitelstva odešel. Mohl se vrátit a příspěvek Věry Vávrové si poslechnout. Rozhodně k němu nechtěla mluvit v jeho nepřítomnosti a s jeho odchodem ho smskou upozornila, že se k jeho postojům vyjádří. Odpověděl jí, že na to není nikdo zvědavý. Jak je vidět, tak minimálně on se o její slova zajímá víc než dost. Jako zastupitel by měl na zasedání vydržet až do bodu různé, kdy je prostor právě na diskuzi mimo program. To by si ale musel udělat čas na celé zasedání zastupitelstva a neodcházet předčasně. Fotka obrazovky komunikace mezi M. Paštikou a V. Vávrovou je pod článkem. Dál se jeho slátaninám (ve kterých motá Věru Vávrovou, Jirku Vávru, Vimpersko, VAVI a vše, co ho asi pálí), jeho výmyslům a lživým manipulacím nemá smysl věnovat.

 

 

 

       Našemu podnikání, podnikání Martina Paštiky a aktivitám všech ostatních ve Vimperku fandíme. Chceme, abychom společně hráli fér a podle předem daných pravidel, která platí pro všechny stejně. Naše město je závislé na výběru daní od fyzických i právnických osob. Když se bude podnikatelům ve městě a v celé zemi dařit a budou moci důvěřovat systému, ve kterém mají fungovat, pak se bude dařit i Vimperku. Vydělávající nebo nově vzniklé firmy budou platit víc na daních a Vimperk bude mít vyšší příjmy do rozpočtu města.

 

 

 

       Je škoda, že tohle musíme jednomu z vimperských zastupitelů, který se považuje za jednoho z největších místních podnikatelů, připomínat. Možná jsou naše rozpory dány tím, že máme o podnikání a spravedlivém podnikatelském prostředí principiálně jinou představu než on. Na závěr bychom chtěli říct, že jsme nesmírně hrdí na naše rodiče a naše zaměstnance. Jsme jim vděčni za příklad, kterým pro nás všichni jsou. Maximální úsilí, které v poslední době věnovali šití roušek, je jen zlomkem práce, na které v posledních třiceti letech vybudovali společnými silami a férově značku VAVI.

 

 

 

Doufáme, že se o ni dokážeme postarat stejně dobře, jako to dosud dělali a dělají oni.

 

 

Věra Vávra a Jirka Vávra,
VAVI 

{gallery}Jitka/rok2020/cerven/screen{/gallery} 

{jcomments off}