Rallyshow Vacov 2020

 

 

 

 

Rallyshow Vacov bude již v sobotu hostit českou dakarskou elitu

 

 

 

 

 

       Srdce nejednoho fanouška již tuto sobotu zaplesá. Do Vacova se totiž sjede hned šestice elitních českých dakarských účastníků. Rallyshow Vacov dostojí svému názvu, protože 29. února ve 14 hodin vypukne v místním obecním sále opravdová show.

 

 

 

 

       Bude to show na dakarský způsob. Zlatým hřebem je účast nejlepšího českého motorkáře na letošní Rally Dakar Martina Michka, který je už dlouhá léta také vládcem nejen českého motokrosu, ale i toho světového. Právě tento rodák z Českých Budějovic a zástupce týmu Moto Racing Group pravděpodobně přišel o vítězství mezi nováčky kvůli tomu, že mu došel benzín krátce před koncem jednoho z posledních měřených úseků. Dalším potvrzeným hostem je opravdová legenda a ikona Rally Dakar, několikanásobný vítěz tohoto těžkého závodu v kamionu, navigátor Josef Kalina, který svým poutavým vyprávěním umí zaujmout každého fanouška. Chybět nebude jeden z největších smolařů posledních let Tomáš Kubiena, kterého zklamala jeho čtyřkolka po slibných výkonech v úvodu i letos. Velmi zajímavé zážitky nejen z Rally Dakar 2020 do Vacova přiveze fotograf Michal Vítovec alias Baly, který na Dakaru fotí pro tým BIG Shock Racing v čele s Martinem Macíkem. Právě Baly fotil na duně v 10. etapě letošního Dakaru, na které udělal školáckou chybu při nájezdu na ní Fernando Alonso a následně se několikrát otočil přes střechu. Jaké to bylo? To se ho zeptáme!

 

 

Logo

 

       Jako překvapení si pořadatelé připravili účast už zkušeného dakarského harcovníka za volantem kamionu Martina Šoltyse! Co se honí člověku hlavou, když projíždí pouští a najednou vidí na duně uvíznutého Martina Macíka, ke kterému se blíží? Nejen to bude vyprávět Martin Šoltys. Rodáka z Rokycan ve Vacově doplní ještě jeho palubní mechanik Tomáš Šikola, jenž bude mluvit o životě na Dakaru právě v této roli. Nicméně ani to není všechno. Pro fanoušky, kteří do Vacova přijedou, je přichystáno ještě jedno překvapení v samotném úvodu!

 

 

 

 

       Program I. Rallyshow Vacov 2020 je opravdu bohatý. Velmi zajímavé bude se během besedy pobavit o letošní premiéře v Saudské Arábii, určitě bude řečeno spoustu zajímavých zážitků a historek a určitě se dozvíme i nějaké plány do budoucna. Zdaleka nepůjde však jen o besedu. Velkým lákadlem je také plně pohyblivý skutečný závodní simulátor Force Dynamics 301, který do Vacova přivezou ze svého Racing centra v Třemošné opravdoví profesionálové v oboru ze společnosti 301.cz. Tento simulátor je unikátní tím, že pomocí náklonů celého prostředí řidiče simuluje přetížení včetně směru působících sil. Po připojení virtuální reality se na simulátoru cítíte jako ve skutečném závodním voze. Připravena je soutěž o pohár pro nejrychlejšího řidiče na tomto simulátoru. Že se jedná opravdu o prestižní a neobyčejný simulátor potvrzuje také fakt, že se společností 301.cz spolupracuje např. tým Škoda Motorsport nebo Buggyra Racing. Ani to ale není z programu všechno! Připravený bude také plně vybavený fotokoutek s rekvizitami z rallyového prostředí, kde se bude moct každý vyfotit nebo autogramiáda, při které bude možné získat podpis od všech hostů. Zajištěna je také videoprojekce s dakarskou tématikou, kde bude mj. možné vidět fotografické skvosty, které letos na Rally Dakar pořídil jeden z účastníků Rallyshow Vacov 2020 Michal „Baly“ Vítovec.

 

 

 

 

       „Velké poděkování patří našim sponzorům a partnerům, bez nichž by se tato událost nemohla uskutečnit, jmenovitě zejména společnostem: Hasman Klima, Stavoplast KL, Stten s.r.o., M+M s.r.o., Autoservis Petr Špalek, Jiří Vlček – Spojovací a vyspravovací dřevěné materiály, Autospol Čadek s.r.o. a 301.cz,“ říká Lukáš Chum, šéfredaktor redakce I-Motorsport.cz, která se rozhodla Rallyshow Vacov uspořádat k oslavě 10. výročí od svého vzniku.

 

 

 

 

       Rallyshow Vacov 2020 se uskuteční již tuto sobotu 29. 2. od 14 hodin v obecním sále ve Vacově, který je pod jednou střechou s přilehlou restaurací U Milušky na adrese Vacov 2 (GPS souřadnice: 49°08’12.1″N 13°43’44.6″E). Zbývá už jen dodat, že vstupné na událost je dobrovolné! Přijďte si užít poslední únorový den!

 

 

 

 

       Chcete nahlédnout pod pokličku pořadatelů? Pak sledujte facebookovou stránku www.facebook.com/rallyshowvacov, kde jsou průběžně zveřejňovány také veškeré informace ohledně Rallyshow Vacov. Zároveň je tam možné kontaktovat pořadatele v případě, že máte nějakou otázku. Můžete také kliknout, že se zúčastníte na události na Facebooku.

 

 

sponzors

 

 

 

Rallyshow Vacov na sociálních sítích: Facebook: www.facebook.com/rallyshowvacov

Událost na Facebooku: www.facebook.com/events/2558878977555706/

 

 

Bc. Lukáš Chum,
tiskový mluvčí I. Rallyshow Vacov 2020

  {gallery}Jitka/rok2020/unor/dynamics{/gallery} 

{jcomments off}