Září pro Tomáška

Září pro Tomáška

 

     Září je z pohledu Šumavy na nohou měsícem pro Tomáška. Dvouletý Tomášek s Miller-Diekerovým syndromem je z Vimperka. Sjeho rodiči je Šumava na nohou propojena od samého začátku, protože nám ochotně pomáhali s občerstvením na našich akcích. Proto pro nás bylo samozřejmostí, že tentokrát pomůžeme my jim.

 

     Začali jsme v sobotu 14. září na akci Zažít Vimperk jinak již tradičním charitativním bufetem. Návštěvníci sousedské slavnosti opět nezklamali a letošní vybraná částka trumfla loňskou i předloňskou – v kasičce bylo neuvěřitelných 15.532 Kč.

 

     Tím jsme ale neskončily. V neděli, 22. září, jsme pro Tomáška promítali v sále MěKS film „Jak vycvičit draka 3“. Sál se nad očekávání naplnil dětmi i jejich rodiči a do sbírky pro Tomáška tak přibylo dalších 15.000 Kč. Celkem tedy můžeme zajistit Tomáškovi pomůcky a doplňky v ceně 30.532 Kč.

 

     Za vybrané peníze pořídíme Tomáškovi v první řadě tablet s aplikací Eda play Toby. Tato aplikace, která pomáhá v rozvoji jemné motoriky a zrakových dovedností, byla Tomáškovi doporučena odborníky ze specializovaného centra. Vzhledem k výši vybrané částky ale nemusíme tabletem končit. Můžeme Tomáškovi zakoupit potravinové doplňky, které jsou pro něj nezbytné, a hygienické potřeby.

 

     Děkujeme všem, kteří nám v naší činnosti jakkoliv pomáhají – ať už účastí na našich akcích, finančními příspěvky, dobrovolnickou pomocí na akcích či třeba jen pouhým sdílením na Facebooku. Za pomoc s předprodejem lístků, sehnání filmu i jeho promítání, bezplatný pronájem sálu a jeho přípravu i úklid děkujeme všem pracovníkům MěKSu.

 

A kdyby někdo litoval, že nestihl Tomáškovi přispět, má možnost poslat do konce října jakoukoliv částku na účet 123-0458250247/0100.

 

 

Za Šumavu na nohou i Tomáškovu rodinu děkují

Adéla Jiříková, Jana Kunclová, Monika Kotherová a Věra Vávra  

 

{jcomments off}