Reakce na článek “Hra o děti?”

 

 

Reakce na článek “Hra o děti?”

 

 

 

 

       Vážený pane Pešku, náramek, nenáramek, zase překrucujete. Záměrně jste schopen zkritizovat dobrou práci MěKS a mnoha dobrovolníků, abyste vyvolal dojem, že je někomu jinému ubližováno.

 

 

        Návrh neudělit příspěvek jsem na radě osobně prosazoval. Tvrdím, že město by nemělo přispívat na dvě
petr samekkulturní akce pro stejnou cílovou skupinu, které jdou časově proti sobě. Jsem moc rád, že se ve Vimperku najde tolik dobrovolníků, kteří se snaží dělat něco i pro jiné, nejen pro sebe. O to více mě pak mrzí, když je jejich práce třeba i zmařená právě vzájemnou “konkurencí” dvou akcí ve stejný čas.
Upřímně, zase tolik akcí se nekoná, aby nešlo nalézt řešení termínů…

 

 

       Snažíme se nastavit pravidla pro plánování kalendáře i způsob propagace akcí. Již na jaře se konala schůzka spolků, zástupců města i MěKS. Do MěKSu spolky posílají termíny akcí a mají možnost si ověřit kolizi. Stejně tak mohou posílat pozvánky na tyto akce a město pak skrze MěKS, Mobilní Rozhlas, Facebook či web akce propaguje. V novém webu, který začínáme připravovat, již počítáme s detailním přehledem všech aktuálně hlášených akcí, aby si každý pořadatel mohl jednoduše sám zkontrolovat, co se kdy koná.

 

 

       Nicméně, Vimpersko se schůzky účastnilo, dobře zná způsob komunikace. V MěKS kalendáři akce zapsaná nebyla. Dle mých informací byla první hlášena dětská komentovaná prohlídka. Až později se ozvalo Vimpersko a bylo upozorněno na kolizi. Navíc, tento problém se stal již minulý rok… Nikdo jiný takovou kolizi zatím tento rok neměl.

 

 

       Budiž to ponaučením i pro ostatní pořadatele. Pokud chceme, aby ve Vimperku fungovala propagace, kultura byla systematicky podporována a mohli jste obdržet příspěvek od města, je potřeba dodržovat pravidla. Ujistěte se již při počátku plánování akce, že jste termín řádně nahlásili do MěKS kalendáře.

 

 

       Chtěl bych tímto poděkovat všem, kteří jste aktivní, ochotni pomáhat vytvářet lepší veřejný prostor a děláte něco nad rámec svého vlastního prospěchu. Budeme se Vás snažit v rámci pravidel maximálně podporovat.

 

Petr Samek

akce2

{jcomments off}