Večer plný strašidel

 

 

 

Večer plný strašidel

 

 

 

 

       Stezkou odvahy prošlo více než 180 dětí. Ty ji procházely v doprovodu rodičů, babiček, dědečků i tetiček a strýčků a nejodvážnější z dětí se na ni pustily samy. Šlo o druhý ročník. Děti vycházely z areálu letního kina do večerního arboreta, kde je vítal ducháček Věra. Na Stezku je uvedla vodnice Šárka, kousek za ní čekala Karkulka – Martina, od které měly děti přejít k babičce Zdeňce kolem hrozného vlka, který se normálně prohání vimperskými lesy.

 

 

 

 

       Jeden chlapeček už po setkání s vlkem nechtěl pokračovat dál. Dalšího chlapečka zklamalo, že neviděl mrtvého ženicha. Zklamaný byl i jeden tatínek, protože mu nebylo dovoleno ochutnat Karkulčin šnaps.

 

 

 

IMG 0105

       Kousek za babičkou děti vyděsil faun Mirka. Do cesty se jim připletl i mnich Jindra s bílou paní Žanetou. Nešlo kolem nich přejít jen tak, ale bylo třeba překonat rozviklanou kládu. Cestou děti potkaly mrtvou nevěstu Anetu, které už zbývaly síly jen na to být jemná a milá. Poslední zastavení bylo u dvou čarodějnic, veliké jěžibaby Terezy a malé čarodějky Terezky. Ty schovávaly kouzelný klíč k princezně Magdě. Malá čarodějnice byla moc hodná, protože, jak nám děti říkaly, když nemohly klíč k princezně najít, pomáhala jim ho vylovit. Cestou mohla děti překvapit malá strašidýlka Matěj, kouzelnice Martinka a tygřík Matýsek. Za každý splněný úkol i na každém stanovišti čekala na děti sladká odměna. Našlo se několik z nich, které se bály každého strašidla. Jeden chlapeček se vrátil s prohlášením, že se mu ani jedno strašidlo nelíbilo. Tatínek k tomu dodal, že se na žádné ani nepodíval, jak se před nimi schovával. Zato jeho sestřička byla nadšená ze všech. Měli jsme připraveno asi 100 magnetků ducháčků, které dostala každá holčička nebo kluk, kteří Stezku odvahy prošli. Ale účast byla tak veliká, že jsme jich neměli dost. A proto si každý, na koho Ducháček nevyšel, bude moct magnetku vyzvednout v Trafice Camélie na náměstí U Jelena.

 

 

 

 

       Všem nám chyběl savý upír Standa, který byl nemocný. Během večera nám pomáhali Radek Spurný, manželé Míla a Jaroslav Pomezní, Liduška Kroupová a Lenka Kukačková, Lukáš Blaschko, malování na obličej zajistila Kateřina Železná, s občerstvením Minikavárna Sladká pauza přijela Iveta Lahovcová. Velké díky patří Milanovi Peškovi za focení, Pekárně Hanžl za rohlíky zdarma, Anetě Švecové a Františce Bartůškové za bezplatné půjčení stanů. Neobešli bychom se ani bez pomoci Ivana Strašila, Petra Bělíka a Jirky Vávry staršího, kteří nám pomohli všechno vybalit, postavit a zase sbalit.

 

 

 

 

       Děkujeme i Městskému kulturnímu středisku a Městským službám za přípojku k elektřině a Odboru Životního prostředí, konkrétně paní Tůmové, za vstřícnost. Nejvíc ale děkujeme všem, kdo se spolu s námi báli, strašili, přispěli do veřejné sbírky na opravu Kapličky na Brantlově dvoře a na Stezku odvahy přišli. Už nyní se třesem strachy, co nás příští rok v létě čeká.

 

 

 

Spolek Vimpersko

Foto: Milan Pešek

 {gallery}Jitka/srpen/strasidla{/gallery}

 

{jcomments off}