Úspěšný víkend týmu Česká spořitelna Specialized

Úspěšný víkend týmu Česká spořitelna Specialized

Uplynulý víkend byl pro tým České spořitelny Specialized a Bike klub Vimperk nabitý závody a také velice úspěšný.

 

 

Světový pohár Les Gets

img04ec2ad2acd9462501de3dcd111126c3

Ve francouzském Les Gets pokračoval světový pohár horských kol dalším závodem. Přímo z Andorry se na něj přesunula Tereza Sásková s Davidem Zadákem. Tereza ve svém závodě zopakovala umístění v první dvacítce. Po velice dobrém startu, kdy se pohybovala na hranici první desítky se v průběhu závodu trochu propadla a do cíle dojela na výborném 18. místě. Podobný průběh měl výkon Davida Zadáka, který se po startu dostal na 18. místo ale pak se propadl až na 40. pozici. V posledním kole ale zajel 19. nejlepší čas a v cíli z toho bylo 37. místo.

imgbfb4e27e2333c6e6fcf7833f8efd240e

img3c06b3fb69a863188d8b2f6f1fa17774

 

 

Šumavský pohár Zadov

Bike klub Vimperk pořádal na Zadově šumavský pohár horských kol . Na Zadově se sešla velmi slušná konkurence 170 závodníků obohacená o závodníky z právě končícího bikerského SportCampu na Zadově. Ani v nabité konkurenci se závodníci týmu neztratili.

 

V kategorii starších žákyň zvítězila Monika Nárovcová, v kadetech se na 3. místě umístil Matyáš Vondráček. V juniorech pak zvítězil Kuba Hanák a 3. místo bral Tomáš Matějka. V celkovém hodnocení seriálu zvítězila Emma Mánková v mladších žačkách, Monika Nárovcová ve starších žačkách a Matyáš Vondráček v kadetech. David Chalupný se umístil na druhém místě v kategorii starších žáků. V téže kategorii byl ještě na 4. místě Honza Bohm.

 

Nominace na mistrovství Evropy – 8 reprezentantů ČR z týmu ČS Specialized

Vynikající dlohodobé výsledky se odrazily na nominaci do reprezentace pro mistrovství Evropy, které se koná v Brně v termínu 26. – 28.7. Do závodu mužů do 23 let se nominoval David Zadák, a pokud potvrdí výkonnost, i Sam Jirouš. V ženách pak Tereza Sásková. V juniorských kategoriích Jan Sáska, Oskar Marek a Zuzana Šafářová. Ve sprintu eliminator Matěj Bedrník a Dalibor Hudeček.

 

 

Foto Michal Červený, mtbs.cz

 

{jcomments off}