Pavel Dvořák: Reakce na článek

 

 

 Na prázdniny s čistou hlavou a číslicemi….

 

 Reakce Pavla Dvořáka na fakta uváděné v článku.

 

 

 

 

Ve vyjádření 13 koaličních zastupitelů je uváděna kolize čísel ohledně mé publikované ceny „Májovky“.

 

 

        Celková cena rekonstrukce celého prostoru „Májovky“ je, podle mne, 85 mil. Kč a skládá se z vysoutěžené ceny kolem 75 mil. Kč za ulici 1. Máje a podle kvalifikovaného odhadu 10 mil. Kč za rekonstrukci prostoru bývalé prodejny Jednoty,  prostoru kolem Hamajdy a celého vstupu včetně okolí zimního stadionu. Je tam stejně havarijní stav věcí jako v samotné ulici, ne-li horší. 

 

 

        Tento prostor (viz foto) byl vyňat ze stavebního řízení „Májovky“ a řeší se samostatně. Není součástí vysoutěžené cifry 75 mil. Kč. Jenom připomínám, že koupě a zbourání prodejny stálo před léty přes 3 mil. Kč (starosta B. Petrášek).

 

 

        Takže uvažujeme-li o celém prostoru (nedovedu si představit jezdit po výstavní silnici 30 km rychlostí, dívat se na krásné stromy, mít perfektní vjezdy a parkování atd., vychutnávat si klidu pro pěší a neudělat současně tuto zmiňovanou plochu), mluvme o ceně kolem 85 mil. Kč.

 

 

        Jinak gratuluji za veřejný slib to udělat do roku 2020. Věřím, že to bude i s tím vším, co jsem se pokusil nastínit. Nevím, jestli tomu věřit, ale uvidíme…

 

 

       Hezké dny.

 

Pavel Dvořák

  {gallery}Jitka/cerven/majovka{/gallery}  

{jcomments off}