soutez

40. ročník Dopravní soutěže

 

 

Dopravní soutěž mladých cyklistů – 2019

 

 

 

 

       I tento školní rok se dvě družstva žáků ZŠ a MŠ Šumavské Hoštice zúčastnila již 40. ročníku Dopravní soutěže mladých cyklistů.

 

 

 

       Na začátku května proběhlo okresní kolo této soutěže v Prachaticích. Zúčastnilo se po 9 ZŠ v každé kategorii – I.kategorie smíšená družstva žáků 4.-6.r.(2 chlapci a 2 děvčata), II.kategorie smíšená družstva žáků 7.-9.ročníku. Obě družstva s velkým bodovým rozdílem zvítězila a postoupila do krajského kola, které proběhlo 29. května v Jindřichově Hradci. Tam žáci výborně reprezentovali okres Prachatice a s přehledem zvítězili, když za sebou zanechali vítěze dalších 6 okresů – mezi družstvy i jednotlivci.

 

 

 

       Minulý týden se v Liberci konalo celostátní finále této soutěže (18. – 20.6.). Ani tam se naši žáci neztratili a výborně reprezentovali Jihočeský kraj. Soutěže se zúčastnila vítězná družstva ze všech 14 krajů ČR.

 

 

 

       Výborného výsledku dosáhli hlavně žáci v I.kategorii, kde obsadilo družstvo ve složení David Markovec, Ondřej Trojan, Mirka Koubová a Eliška Plíšková nádherné 2. místo. Ve II.kategorii reprezentovali Lukáš Markovec, Filip Aleš, Aneta Ježková a Kamila Korytarová. Ti obsadili v silné konkurenci pěkné 5.místo. V obou kategoriích zvítězila družstva z Krnova. Děti na tuto soutěž připravoval učitel Petr Fleischmann. 

 

Petr Fleischmann

soutez

{jcomments off}