ZŠ Smetanova Vimperk: Zápis

 

 

 

Zápis do prvních tříd na ZŠ Smetanova Vimperk

 

 

 

 

       „Pojďte s námi do pohádky“, tak znělo letošní téma zápisu do prvních tříd na ZŠ Smetanova. V tomto roce připadl termín na pátek 5. a sobotu 6. dubna 2019. Budoucí prvňáčky školou provázely žákyně nevyšších ročníků v kostýmech pohádkových postaviček, které malým budoucím školákům zpříjemnily cestu zápisem. Malá nervozita dětí po několika krocích po boku „své“ pohádkové postavy zmizela a většina „školáčků“ si zápis s úsměvem užila. Paní učitelky pečlivě prověřily jejich velmi dobrou připravenost pro vstup do základní školy, za což patří poděkování rodičům i paní učitelkám z mateřských škol. Za nadšení, snahu i pěkné výkony byly děti odměněny malými dárečky a výrobky od starších školáků ze školní družiny.

 

 

        Děkuji i všem pedagogickým pracovníkům, kteří se na zápisu podíleli, žákům školy za pomoc při organizaci a milý trpělivý přístup k příchozím dětem.

 

 

        Pro příští školní rok 2019/2020 se v pátek odpoledne a v sobotu dopoledne přišlo v doprovodu svých nebližších prozatím zapsat 43 budoucích prvňáčků, rodiče některých z nich podali žádost o odklad školní docházky. Děti budou rozděleny do dvou prvních tříd a věříme, že se jim ve školních lavicích bude dařit minimálně tak dobře jako u zápisu.

 

 

Mgr. Vladan Pokorný 

{gallery}Jitka/duben/zapis{/gallery}

{jcomments off}