ZŠ TGM: Recitace a zpěv

 

 

Recitace a zpěv na ZŠ TGM

 

 

 

 

       Kultura jazyka se nevztahuje jen na projev psaný, ale také na projev mluvený. Pokud je mluvené slovo povýšeno na umělecký přednes, stává se recitací. Recitátor by měl svůj vybraný text co nejlépe přednést posluchačům. Při soutěži pak porota hodnotí originalitu a náročnost textu, způsob přednesu, výslovnost a splynutí textu s přednášejícím. A protože má recitační soutěž u nás dlouholetou tradici a poměrně vysokou úroveň, účastní se školního kola velké množství žáků ve všech věkových kategoriích. Z nich jsou pak vybráni ti, kteří reprezentují školu v kole okresním.

 

 

 

       Okresní kolo recitační soutěže se letos konalo 20. března 2019 v Prachaticích. Nejlépe si v něm vedla zástupkyně nejstarší kategorie Natálie Uhříčková. Obsadila druhé místo a stejně jako v loňském roce postupuje do krajského kola. Třetí místo ve třetí kategorii vybojovala Tereza Czerwenková. Poděkování za reprezentaci patří také Janu Bohumilu Hubáčkovi. Toho porota obdařila čestným uznáním.

 

 

 

       Natálce budeme držet palce 25. 4. 2019 v krajském kole!

 

 

Mgr. Alžběta Rückerová

 

jihocesky zvonek

 

 

       Konec světa bude, až přestanou lidé zpívat – řekl známý vědec Albert Einstein. My zpíváme hodně, rádi, a že i dobře, o tom jsme se přesvědčili ve středu 27. března v okrskovém kole pěvecké soutěže Jihočeský zvonek. První místo v 0. kategorii získaly Vanda Peková a Karolína Waltman. V 1. kategorii se na druhém místě umístila Adriana Košnarová a na místě třetím Veronika Vondrušková. Děvčatům gratulujeme k úspěchu a děkujeme za reprezentaci školy.

 

Mgr. Lenka Kohoutová  

{gallery}Jitka/duben/diplomy{/gallery} 

{jcomments off}