Rozhovor s Davidem Vinšem

 

 

Jaká byla hokejová sezóna mladších žáků HC Vimperk a co je čeká v další sezóně jsme se zeptali trenéra Davida Vinše

 

 

084-DSC 0155

 

 

Jak by jsi zhodnotil hokejovou sezónu 2018 – 19 ?

 

Hokejovou sezónu 2018-19 bych hodnotil z více úhlů, ale pozitivně. Před sezónou jsme věděli, že nás čeká těžká a náročná sezóna a to se potvrdilo. Díky přeřazení mladších žáků do skupiny D jsme věděli , že musíme dohrávat kvalitní zápasy v každém volnu a v týdnu, aby jsme nic neztratili. Do sezóny jsme vstoupili na konci srpna a skončili jsme minulý víkend na turnaji v Litoměřicích. Za celou sezónu jsme odtrénovali přes 120 tréninků a odehráli 47 zápasů. Zúčastnili jsme se turnajů v Milevsku, doma ve Vimperku a v Litoměřicích. Z pohledu trenéra a rodiče to byla sezóna hodně náročná. Když se podívám na celou sezonu z pohledu trenéra musím být velmi spokojen. Docházka byla ukázková a přístup k tréninkům také. Bohužel již v tomto věku se pozná, když někdo nechce na tréninku ” tahat ” a myslí si , že v zápase to půjde samo a ono nejde. Bez tréninku prostě nejde nic, kdo někdy něco dělal za sport ví o čem mluvím v tomto směru se pomyslné nůžky budou otevírat čím dál víc. Ale většina pracovala ukázkově a taky posun od září do března je viditelný a jsem rád, že tvrdé tréninky nám hodně pomohli v zápasech. V sezóně jsme se hodně zaměřili na bruslení, což je alfa-omega dnešního hokeje a žádný soupeř nás vyloženě ” nepřejel”. Odměnou za celou sezónou bylo vítězství ve skupině D v lize mladších žáků pro sezónu 2018-19. Nebudu zde vytahovat statistiky, protože od mala děti učím pracovat jako tým a hrát za to, co mám na prsou a ne na zádech a pár z nich už pochopilo, že nahrávka je někdy víc než gól. Musím pochválit rodiče, protože to bylo pro ně hodně náročné, jak časově, tak finančně, ale zvládli jsme vše na jedničku a ukázali, že se s námi musí počítat. Na závěr hodnocení sezóny jsem si nechal to, co mě potěšilo nejvíc a to je parta, která vládla celou sezónu, to bylo něco úžasného sledovat a je to jeden dílek mozaiky, která stála za výsledky! Vidět děti, jak se při nájezdech drží na střídačce kolem ramen a jak jdou na led, už spolu komunikují a hecují se, prostě něco úžasného toto sledovat.

 

 

Na jaký zápas rád vzpomínaš a na jaký by jsi rád zapomněl ?

 

Zápasů bylo opravdu hodně. Byly zápasy, které jsme odehráli ukázkově a taky zápasy, kdy nešlo nic. Klasika, pořád jsme děti a máme na takové výkyvy nárok. Vždy jsme se snažily s trenéry najít i na zápase, kdy nic nešlo, něco pozitivního a já hledal příčinu, neúspěch a hned v týdnu jsme na určitých věcech pracovali a snažili se je odstranit a zlepšit. Celou sezónu tvrdím, že máme tým ročníku 2008 a i přesto , že na papíře jsou hráči ročníku 2007, kteří ale spíše odpovídají ročníku 2008. Bylo to hodně poznat, když jsme se utkali s týmem ročníku 2007 , tak jsme nikdy neuhráli dobrý výsledek a po dvou třetinách fyzicky odešli. Jak s Plzní, Táborem a Č.Krumlovem. Dokázali jsme hrát výborné zápasy se všemi týmy našeho ročníku, bohužel smíšenka 07-08 nám neseděla. Hlavně po fyzické stránce. Rok v hokeji je moc znát. Plno lidí koukne jen na ročník, ale třeba máte hráče leden 2007 a druhý prosinec 2008 , což jsou 2 roky a to je moc znát. Za mě nejlepší zápas v sezoně jsme až na výpadek 10 minut odehráli ve Veselí nad Lužnicí , kde jsme bojovali a hráli tak, jak jsme chtěli, naopak nejhorší zápas jsme odehráli v Soběslavi, kde nešlo nic opravdu vůbec nic. Převažovali o hodně ty lepší zápasy, za což jsem moc rád.

 

139-DSC 0267

 

 

Jak bude probíhat letní příprava ?

 

Po sezóně mají děti měsíc volna. Na letní přípravu se sejdeme na začátku května a pojedeme do konce června. V loni jsem zkusil model letní přípravy , která byla hodně do zábavy, aby to děti bavilo, aby se těšily , protože dřiny na ledě mají dost celou zimu. Jsem zastánce toho , aby děti odložily brusle a věnovaly se jiným sportům ( tenis , fotbal , plavání ) , aby tělo mělo změnu. Bylo to za nás a fungovalo to. Určitě nejsem zastáncem být na ledě celý rok, objezdit mraky kempů a na Vánoce být bez šťávy. V letní přípravě nás čeká v pondělí tělocvična , kde se budeme zaměřovat na gymnastiku a obratnost , která dnešním dětem chybí . Ono udělat kotrmelec v 11 letech je někdy nadlidský výkon. Středy máme již třetí rok led v ČB u Pouzara, kde pracujeme na herních dovednostech a v pátky jsme zvolili různorodě. Budeme chodit plavat, boxovat , budeme hrát fotbal proti Čkyni a Zdíkovu. Zkusíme si TRX a nebudou chybět oblíbené koloběžky z Kvildy na Bučinu. Určitě využijme tartan na atletické dráze a budeme pracovat zábavní formou, aby nás tréninky bavily. Myslím si, že v tomto věku to není o tom plivat krev a chodit domu po čtyřech.

 

 

Co by jsi vzkázal svým svěřencům ?

 

Chtěl bych vzkázat, aby měli pořád stejný elán, aby v létě odpočívali, rostli a sílili, aby mezi sebou drželi pořád tak výbornou partu a aby nic nešidili, protože se to vždy vrátí možná ne příští rok , ale někdy ano , aby si uvědomili, že nechodí na led kvůli nám trenérům, ani kvůli rodičům, ale že chtějí být lepší a my uděláme vše proto, aby je to bavilo a chodili na zimák rádi jako letošní sezónu.

 

55467846 2277402302280962 2196838143695519744 n

 

Působíš i jako trenér školičky bruslení budeš i tam pokračovat ?

 

Letos na školičce bruslení končím a postupuju s ročníkem 2012-13 do 2.tříd , kde nás čekají už mistrovské turnaje. S týmem ” špuntů ” nás čeká hodně práce, ale i na školičce je vidět na dětech chuť, tak uvidíme, ale taky doufám, že se sejdeme v sestavě v jaké jsme se nedávno rozešli. Díky za spolupráci na školičce panu B. Královi s kterým byla výborná spolupráce.

 

 

Chtěl bych poděkovat všem za podporu http://vimperk.eu/index.php/vimperk za pěkné články a fotky a celé rodině za velkou podporu, bez které by toto dělat nešlo.

{jcomments off}