Shrnutí turnaje mužů

 

 

Z jihočeské metropole bez bodu

 

 

 

       Letos nám losování přineslo turnaj v hale SKP na předposlední turnaj sezony. Do jihočeské metropole jsme se vydali k utkáním proti suverénnímu céčku Štírů z Českých Budějovic a béčku Jindřichova Hradce.

 

 

 

 

TJ Šumavan Vimperk – FBC Štíři České Budějovice C 8:9 ( 3:2 – 3:4 – 2:3 )

 

 

 

 dscf1500

 

Branky Vpk: 6:41 Hrach (Jungvirt), 07:25 Pešl ml. (Hradil), 14:02 Pešl ml. (Gabauer), 15:39 Havelka, 21:06 Robl (Hrach), 28:27 Pešl ml. (Pešl st.), 33:46 Havelka (Gabauer), 41:02 Havelka (Robl)

 

Vyloučení: 1:1 – Využití: 1:1 – V oslabení: 1:0

 

Rozhodčí: Dominik Harman a Lukáš Teska – Diváků: 7

 

Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:5, 6:5, 6:6, 7:6, 7:8, 8:8, 8:9

 

Sestava: Sippl (Říha) – Pešl ml., Gabauer, Hradil; Pešl st., Preněk – Jungvirt, Hrach, Havelka; Robl

 

 

 

 

 

Hodnocení prvního utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

 

 

       Do utkání s lídry letošní sezony jsme vzhledem k jejich posledním zápasům, kdy většinou rozdávali příděly, nastupovali s mírným respektem. Od začátku jsme vyčkávali, co soupeř předvede, ale naším dobrým pohybem jsme ho k ničemu příliš nepouštěli a po první třetině jsme překvapivě vedli. Utkání se hrálo ve velkém tempu, což bylo snad letos poprvé, kdy jsme byli draví i v prvním utkání, což přinášelo i góly v síti soupeře. Bohužel našimi individuálními chybami jsme soupeři vždy nabídli šanci na vyrovnání. Divoká přestřelka se zastavila až dvě a půl minuty před koncem kdy o branku poodskočil soupeř, na což jsme již nezareagovali a prohráli po velkém boji.

 

 

 

 

TJ Slovan Jindřichův Hradec B – TJ Šumavan Vimperk 6:5 ( 1:3 – 0:1 – 4:2 )

 

 

 

tymova

 

 

Branky Vpk: 03:22 Pešl ml. (Hradil), 32:08 Pešl ml., 36:28 Havelka (Pešl st.), 40:59 Pešl ml., 41:53 Pešl ml. (Havelka)

 

Vyloučení: 3:3 – Využití: 0:1 – V oslabení: 0:0

 

Rozhodčí: Lukáš Teska a Tomáš Mareš – Diváků: 10

 

Průběh utkání: 0:1, 6:1, 6:5

 

Sestava: Sippl (Říha) – Pešl ml., Gabauer, Hradil; Pešl st., Preněk – Jungvirt, Hrach, Havelka; Robl

 

 

 

 

 

 

Hodnocení druhého utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

 

  

       Do druhého utkání jsme též nenastupovali s velkými nadějemi. Soupeř, kterému skončil A-tým přijel se třemi lajnami, posilněn právě o hráče hrající vyšší soutěž. Nenechali jsme se však zastrašit a dostali se brzo do vedení. Soupeř, ale v rozmezí 82 vteřin vstřelil tři slepené ušmudlané góly a první třetina skončila v náš neprospěch. Síly k mému překvapení nedocházeli, hrál se stále vyrovnaný florbal, ale nedařilo se nám gólově prosadit. Naopak soupeři se podařilo skórovat těsně před koncem druhé sirény a výsledek před třetí částí nevypadal dobře. Třetí třetina navíc začala katastrofou, dvakrát jsme inkasovali a po minutě a čtvrt jsme prohrávali již o pět branek. Překvapilo mě však, že tým se nepoložil a naopak i v devíti lidech se vydával ze všech sil, což přinášelo své ovoce. Soupeř postupně ubíral na aktivitě a nám se ho dařilo dostávat pod tlak. Čtyřmi góly jsme se dostali na jednogólovou ztrátu, kterou jsme však bohužel již nestáhli i přes snahu s odvolaným brankářem v posledních vteřinách.

 

 

 

Celkové shrnutí:

 

       Byl jsem mile překvapen s jakým nadšením, týmovou bojovností a odhodláním jsme odehráli obě utkání. Mrzí mě, že to vše přišlo až na předposledním turnaji, kdy už jsou nám přední příčky vzdáleny. Je třeba to však brát pozitivně a doufat, že v posledním turnaji se podaří stejný výkon a zabojujeme o lepší umístění než je aktuální osmé místo. Rád jsem i za to, že hráči, kteří hrají první sezonu, začali chápat oč v týmovém sportu jde.

 

 

 

Držte nám palce a sledujte nás na

www.facebook.com/vimperskyflorbal

www.fbcvimperk.cz

 

 

Máme též florbal pro veřejnost každé středu, kam si může přijít zahrát každý.

https://www.facebook.com/groups/325008047560071

 

 

Tělocvična ZŠ Smetanova

Středa 19:30 – 21:00

 

 {gallery}Jitka/brezen/turnaj_muzi{/gallery}

 

{jcomments off}