Vimperští florbalisté v Jindřichově Hradci

 

 

Od Vajgaru se čtyřmi body

 

 

 

       Po více než měsíční pauze se vydali vimperští florbalisté k dalšímu turnaji, tentokrát do „rumového“ města Jindřichova Hradce. Ve zdejší sportovní hale se jim do cesty postavily týmy z Milevska a Českých Budějovic.

 

 

 

 

TJ Šumavan Vimperk – FBC Došwich Milevsko 5:5 ( 1:3 – 3:1 – 1:1 )

 

 

Branky Vpk: 13. Pešl ml. (Sippl), 20. Michal Gabauer (Pešl st.), 22. Hradil (Preněk), 27. Havelka (trestné střílení),
41. Pešl ml. (Gabauer)

 

Vyloučení: 0:1 + Dvořák (MIL) OS – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

 

Rozhodčí: David Podařil a Vojtěch Matuška – Diváků: 17

 

Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5, 5:5

 

Sestava: Sippl (Říha) – Pešl ml., Gabauer, Petr; Pešl st., Preněk – Hradil, Burian, Jungvirt; Havelka, Robl

 

 

 

Hodnocení prvního utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

 

 

       Jak jsme již v minulém turnaji zjistili, zápasy proti týmům ze spodní částiformatfactorydscf1300 tabulky nám nejdou. Utkání s momentálně posledním týmem jsme nezačali opět vůbec dobře a po minutě už zase prohrávali. V polovině třetiny jsme inkasovali podruhé, na což se nám povedlo zareagovat snížením, do konce třetiny však balonek padl do naší sítě po třetí a první část skončila o dvě branky lépe pro soupeře. Ve druhé třetině se nám povedlo vyrovnat a přesto, že soupeř se dostal opět do vedení, třetina skončila smírně po proměněném trestném střílení. Třetí třetina byla vyrovnaná, ale ten kdo se dostal do vedení, byl opět soupeř. Pět minut před poslední sirénou se podařilo vyrovnat. Po té, co se soupeř začal nadechovat k závěrečnému tlaku, jsme využili oddechového času a čtyři minuty před koncem dohrávali na jednu pětici. Utkání již žádné drama nepřineslo a oba týmy si rozdělily po jednom bodu.

 

 

 

 

SKP České Budějovice – TJ Šumavan Vimperk 6:7 ( 3:3 – 0:3 – 3:1 )

 

 

Branky Vpk: 1. Gabauer (Burian), 1. Hradil (Petr), 14. Havelka, 16. Petr, 17. Havelka (Sippl), 27. Pešl ml. (Gabauer), 36. Pešl ml. (Gabauer)

 

Vyloučení: 1:2 – Využití: 1:0 – V oslabení: 0:0

 

Rozhodčí: Vojtěch Matuška a Jiří Kohnheiser – Diváků: 26

 

Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:6, 4:6, 4:7, 6:7

 

Sestava: Sippl (Říha) – Pešl ml., Gabauer, Burian; Pešl st., Preněk – Hradil, Petr, Jungvirt; Havelka, Robl

 

 

 

 

Hodnocení druhého utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

 

       Nástup do druhého utkání vypadal tak, jak má vypadat pokaždé. Na soupeře jsme vlétli, využili jeho dezorientace a již v 36. vteřině vedli o dvě branky. Soupeř se formatfactorydscf1135však hned oklepal a hra se vyrovnala. Po polovině první třetiny jsme se nechali vyloučit a ze standartní situace soupeř přesilovku využil po čtyřech vteřinách. Snížení českobudějovické nakoplo a během tří minut otočili stav utkání na svoji stranu. Do konce první třetiny padl ještě jeden gól a to do sítě soupeře, první část tedy končila se smírným skóre. Druhou třetinu jsme lépe začali my a dvěma góly v první minutě a půl jsme soupeři opět poodskočili. Byli jsme mírně lepším týmem, a když jsme přidali ještě jeden gól navrch, vypadalo to, že o vítězi by mělo být jasno. Před polovinou třetí třetiny českobudějovický tým snížil, na což naši florbalisté ihned odpověděli a skóre bylo stále o tři branky. To však nebylo vše a ihned po půl minutě v rozmezí 12 vteřin soupeř snížil na rozdíl jediné branky. Dva naše zkušené hráče však postihli zdravotní problémy a tak museli závěr utkání ubojovat mladí hráči. Soupeř nás dostával pod velký tlak a nastalo drama zda-li výsledek udržíme či ne. Přesto, že přes půl třetiny jsme se jen bránili, výsledek se nám podařilo udržet a týmu za bojovnost v posledních minutách je třeba poděkovat.

 

 

 

Celkové shrnutí:

 

        Ze čtyř vzájemných utkání jsme jednou vyhráli (v loňském prvním zápase sezony) a třikrát remizovali
(v loňském odvetném zápase na milevské palubovce, v letošní sezoně v Kaplici a v jindřichohradecké odvetě taktéž). Milevsko je soupeř, se kterým jsme ještě neprohráli, ale porazit ho je pro nás velmi těžké. S českobudějovickým SKP padá vždy hodně gólů. Toto utkání je důkazem a je jen podtrženo, že tento tým hraje spíše útočný hurá florbal. Za necelý měsíc 16.2. nás čeká domácí turnaj v Kašperských Horách. Budeme potřebovat porazit Český Krumlov a držet tak naději na třetí pozici a podruhé porazit tým Tábora. Přijeďte nás povzbudit k dobrým výkonům!

 

 

 

Držte nám palce a sledujte nás na

www.facebook.com/vimperskyflorbal

www.fbcvimperk.cz

Máme též florbal pro veřejnost každé středu, kam si může přijít zahrát každý. 

https://www.facebook.com/groups/325008047560071

Tělocvična ZŠ Smetanova

Středa 19:30 – 21:00 

 

 

{gallery}Jitka/Leden/turnajmuzi{/gallery}

  

{jcomments off}