Barbora Havlíčková třetí závod a třetí zlato

bar     Další dvě medaile přidal český tým na domácím podniku Evropského poháru OPA v Novém Městě na Moravě. Po pátečních dvou stříbrech a jednom bronzu z klasického sprintu se českým běžcům na lyžích dařilo i v sobotních závodech volnou technikou.

 

     O nejcennější kov se postarala Barbora Havlíčková, která si mezi juniorkami připsala už třetí triumf v řadě. Svou druhou medaili ve Vysočina Aréně vybojoval Michal Novák, jenž byl na patnáctikilometrové trati stříbrný. Tři závody OPA Cupu, tři vítězství.

 

     Barbora Havlíčková v kategorii juniorek v aktuální sezoně naprosto vládne. Po dvou předvánočních triumfech v italské Isolaccii nepoznala česká závodnice přemožitelku ani ve svém prvním vystoupení na domácí půdě. V Novém Městě na Moravě naskočila do podniku Evropského poháru OPA až v sobotu a hned závod na pět kilometrů volným stylem vyhrála.

     

     Přitom ještě den před závodem nevěděla, jestli vůbec bude startovat. „Přes Vánoce, kdy jsem chtěla poladit formu, mě zastihly zdravotní problémy. V posledních dnech se k tomu navíc přidala bolest zad. Když jsem se včera večer jela projet, tak jsem skoro nemohla jet rychle. Že jsem dneska vyhrála, je pro mě tedy překvapení, opravdu jsem to nečekala,“ radovala se Havlíčková v cíli. „Byl to psychický boj. Jsem moc ráda, že jsem ho vyhrála sama nad sebou a tím pádem pak také nad soupeřkami. Bylo to ohromně těžké, v cíli jsem se ani nemohla zvednout,“ dodala.

 

     I přes problémy se zády hodlá česká juniorka startovat také v závěrečné nedělní klasice s hromadným startem. „U hromadného startu nikdy nevíte, co se může stát. Samozřejmě se tam budu snažit nechat vše, co půjde. Doufám, že záda povolí, protože v klasice to je ještě náročnější,“ řekla. „Je fajn závodit v domácím prostředí na zdejší trati, proto bych nechtěla o nedělní start přijít,“ dodala Havlíčková. 

 

foto a text : http://www.czech-ski.com