Hokejový turnaj

Hokejový turnaj o Vánoční pohár 2018

 

 

Ve čtvrtek 27. 12. ve Vimperku proběhl třetí ročník již tradičního hokejového turnaje o Vánoční pohár určený pro hráče ročníku 2009 a mladší (hráčky 2007 a mladší). Tentokrát za účasti 2 tradičních a silných soupeřů z Motoru České Budějovice a Slavoje Český Krumlov, reprezentanta západních čech HC Rokycany, výběru z jihočeských klubů South Stars a samozřejmě domácího HC Vimperk. Poprvé se hrálo na celé hřiště!

 

Hned v prvním zápase jsme narazili na favorita z Motoru a dokázali držet krok pouze první třetinu zápasu – konečný výsledek 7:2 poměrně přesně vystihoval i průběh samotného zápasu.

                             

V druhém utkání jsme narazili na málo známého soupeře z Rokycan a vcelku zaslouženě zvítězili 6:2. Vzhledem k výsledkům z ostatních zápasů bylo v tu chvíli zřejmé, že pokud vyhrajeme zbývající dva zápasy, bereme stříbrné medaile.      

  turnaj o vanocni pohar 1

Další soupeř byl silný Český Krumlov s nímž jsme necelý týden předtím prohráli mistrovský zápas na nájezdy. Velmi dramatický zápas měl bohužel nešťastné rozuzlení – v poslední minutě Krumlov vyrovnal a my prohráli na samostatné nájezdy 3:4. Podruhé v jednom týdnu. To znamenalo, že abychom získali alespoň bronzové medaile, musíme v posledním zápase zvítězit nad South Stars.

 

Říká se, že dvakrát nevstoupíš do stejné řeky .. našim klukům a holkám se to povedlo třikrát. Dvacet vteřin před koncem posledního zápasu se South Stars soupeř srovnal na 3:3 a ve čtvrté sérii samostatných nájezdů rozhodl. Opět prohra 3:4. 

 

Bramborovou medaili všichni náležitě obrečeli, ale tohle ke sportu patří a když se ohlédneme zpět, byl to skvělý víkend, který si užili děti i rodiče.

 

Sestava: Čeněk Jirgl, Jan Stöhr, Adam Bušek, Karolína Kolafová, Jan Kolafa, Mikuláš Kosař, Hynek Hanzal, Tobias Skalický, Kuba Karvan, Ondra Pelech, Adéla Voldřichová, Lukáš Tesař, Štěpán Máče, Jiří Eliáš.

 

Trenéři: Hubert Voldřich, Lukáš Tesař

  

Jan Kolafa, vedoucí mužstva r. 2009  

 

{jcomments off}