Stromy pro Vimperk aneb s Vimperk žije!

Stromy pro Vimperk aneb s Vimperk žije! sázej stromky, myslíš tím i na potomky!

 

Jak již jsme avizovali, na jaře 2018 spolek Vimperk žije! zareagoval na grantovou výzvu Nadace Partnerství – Podzimní výsadba stromů 2018. Cílem tohoto grantu byla podpora výsadby stromů, která přispěje ke zkvalitnění životního prostředí a zvýšení zájmu obyvatel o své okolí. Bylo možné zažádat o finanční grant do 30 000 Kč na nákup sazenic a stromů a všeho potřebného k výsadbě. V rámci projektu se předpokládala finanční spoluúčast dalších partnerů – místních sdružení, spolků, samosprávy či podnikatelů.

 

Po dlouhých a intenzivních úvahách a konzultacích s odborníky, které místo ve Vimperku by bylo to pravé k výsadbě nových stromků, jsme vybrali lokalitu v parku u Volyňky – svah za nově vybudovaným Rákosníčkovým hřištěm. K výsadbě jsme vybrali druhy stromů Šumavě blízké, přirozeně se zde vyskytující. Jedná se celkem o 15 sazenic (1x lípa malolistá, 6x javor klen a 8x jeřáb ptačí). Lípa bude centrální dominantou a bude symbolizovat blížící se jubilejní výročí vzniku republiky. Z grantu bude hrazena cena sazenic (29 512,- Kč vč. DPH).

 

A tak bychom Vás chtěli pozvat na slavnostní sázení stromků, které se uskuteční na Den stromů – 20. 10. 2018 v parku u Volyňky.

 

Ale pozor, abychom mohli sázet, musíme mít kam sázet..!! Pro každý strom je potřeba vykopat až 1m3 hlubokou jámu!!! A tak voláme širokou veřejnost, převážně svalnaté vimperské borce, kteří se nebojí chopit lopat a krumpáčů, ať přijdou přiložit ruku k dílu ve čtvrtek, pátek či sobotu (superborci jsou vítáni po všechny 3 dny . V sobotu potom zveme všechny na slavnostní výsadbu stromů, která se bude konat od 14hod. v parku u Volyňky za Rákosníčkovým hřištěm!

 

Harmonogram prací (můžete přijít i déle )

18.10. v 16:00 – Lopaty a krumpáče mají sraz u Rákosníčkova hřiště

19.10. v 16:00 – Druhý pokus pro lopaty a krumpáče opět u Rákosníčka. Kopat bude jisto jistě stále co…

20.10. v 14:00 – Sázení stromů

 

Prosím šiřte to dále, ať se nás sejde co nejvíce..

 

Těšíme se na Vás!

Vimperk žije!

Tento projekt byl vytvořen z veřejné sbírky Nadace Partnerství za finanční podpory RunCzech.

 

 

stromy

 

www.nadacepartnerstvi.cz

 

www.runczech.com  

 

{jcomments off}