florbal

Florbalisté zahájili novou sezónu

Do nové sezony vstup za 3 body

 

    V sobotu 15. září zahájili florbalisté TJ Šumavanu Vimperk novou sezónu. K prvním dvěma utkáním zajížděli obhájci bronzu a stříbra z předchozích dvou sezon Jihočeské ligy mužů do Třeště, kde na ně čekali FBC Český Krumlov Velešín, hrající v minulém roce Regionální ligu a FBC Sokol Písek. Tým přišel o dva kvalitní hráče. Hrajícího trenéra Petra Křešničku, který přerušil svoji florbalovou kariéru a Martina Myslíka, který na delší dobu odcestoval do zahraničí. Pozici hrajícího trenéra převzal Vladimír Pešl mladší a tým byl doplněn juniory a novými hráči.

 

florbal

 

FBC Český Krumlov Velešín – TJ Šumavan Vimperk 5:1 ( 0:0 – 2:0 – 3:1 )

 

Branky Vpk: 41:52 Gabauer (Havelka)

Vyloučení: 1:1 – Využití: 0:1 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: M. Pazderník – J. Pařízek – Diváků: 0

Průběh utkání: 5:0, 5:1

Sestava: Sippl (Říha) – Pešl ml., Petr, Gross; Pešl st., Robl – Homolka, Havelka, Burian; Gabauer, Jungvirt

 

Hodnocení prvního utkání sezóny trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

     Do prvního utkání nám los přidělil velkou neznámou, vzhledem k tomu, že jsme tento tým nikdy nepotkali a ani neviděli hrát. Vstup byl z obou stran opatrný, přes to bylo vidět, že kvalita českokrumlovského týmu je na jiné úrovni. Náš tým se spíše sbližoval s balonkem, což většinou končilo zbytečnými ztrátami. Soupeř pomalu zvyšoval tempo a krom dvou nevyužitých šancí, vimperské hráče k ničemu nepouštěl. Přesnými a rychlými nahrávkami přes šíři hřiště jednoduše přecházeli do útočné fáze a bylo otázkou, kdy padne první gól. Bezbrankový stav vydržel, až do poloviny utkání kdy jsme dostali dva slepené góly. Třetí třetina nezačala vůbec dobře a ihned po úvodním vhazování prošel hráč s balonkem až k našemu brankáři a vsítil třetí branku. Krumlovští kontrolovali stav utkání, náš tým k ničemu již nepustili a naopak přidali další dvě branky. V závěru utkání náš špatný vstup do sezony trochu vylepšila povedená přesilovka, ve které jsme stav zredukovali na rozdíl čtyř branek.

 

TJ Šumavan Vimperk – FBC Sokol Písek 5:4 ( 2:0 – 1:2 – 2:2 )

 

Branky Vpk: 10:54 Jungvirt (Gross), 14:16 Pešl ml. (Burian), 21:13 Jungvirt (Pešl ml.), 40:31 Petr (Pešl ml.), 44:16 Pešl ml. (Gross)

Vyloučení: 0:0 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: F. Novák – F. Pařízek – Diváků: 0

Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4, 5:4

Sestava: Sippl (Říha) – Pešl ml., Gross, Burian, Petr, Jungvirt – Pešl st., Robl, Gabauer

 

Hodnocení druhého utkání trenérem Vladimírem Pešl ml.:

     Po nuceném odjezdu dvou našich hráčů ze soukromých důvodů jsme nastoupili do druhého utkání proti tradičnějšímu soupeři. Písečtí přivezli tři zkušenější hráče, které doplnili junioři. Očekávali jsme běhavé a vzhledem k naší malopočetné sestavě, fyzicky náročné utkání. Od začátku však bylo vidět, že každý z osmi hráčů, kteří nastoupili za náš tým, chce bojovat. Dobře jsme blokovali jejich útoky i střely a naše šance dokázaly využít. V polovině utkání kdy jsme vedli o dvě branky, jsme měli opět několika minutový výpadek, který nás provází snad každým zápasem v posledních sezonách. Během pár minut a slepenými dvěma brankami se píseckým povedlo otočit skóre na svoji stranu a vypadalo to, že z dalekého výletu odjedeme bez bodu. Naše nasazení a bojovnost, kterou jsme předváděli po celé utkání, nám však dopřála v posledních minutách vstřelit dvě branky a necelou minutu před koncem utkání, vrátil brankovou převahu na naši stranu. V poslední půl minutě soupeř zkusil hru bez brankáře, což jsme bezpečně zvládli odehrát a vezeme tři body.

 

Výhled do sezóny:

 

      Sezona je na začátku a je těžké dávat si jasné cíle. V minulé sezoně sestoupily tři týmy do Jihočeského přeboru, které nahradili dva nové. Naopak tým Chýnova postoupil a z Regionální ligy sestoupily dva týmy. Vůbec nevíme, jak na tom soupeři oproti nám herně budou. Další blízké dva turnaje (29.9. v ČB a 20.10. na „domácí“ půdě v Kašperských Horách) určitě napoví více. My se budeme snažit s novými tvářemi v naší kabině utvořit dobrou partu, která potáhne za jeden provaz a bude bojovat jeden za druhého. Jen v tom případě můžeme vítězit jako třeba proti Písku.

 

Držte nám palce a sledujte nás na

www.facebook.com/vimperskyflorbal

www.fbcvimperk.cz

 

Máme též florbal pro veřejnost každé pondělí a středu, kam si může přijít zahrát každý. Tělocvična ZŠ Smetanova

 

Pondělí 19:00 – 20:30

Středa 19:30 – 21:00  

 

{jcomments off}