Návštěvnost bufetu byla veliká

Charitativní bufet zahájil veřejnou sbírku

 

Již druhým rokem měli Vimperáci možnost pochlubit se svým kulinářským uměním v charitativním bufetu v rámci akce Zažít Vimperk jinak. A že se bylo čím chlubit! Během dopoledne se bufet zaplnil pizzami, buchtami, tousty, quichy, sušenkami, sýrovými šneky, pomazánkami, chlebíčky – zkrátka vším možným. kasickaNejoriginálnější výrobek přinesla paní Helenka Grulichová – „pivní dort“. Ten jsme se rozhodli nerozkrajovat a raději vydražit – a povedlo se. Skončil ve vlastnictví dvou mladých, sympatických mužů, kteří za něj zaplatili téměř 2500 Kč – oběma jim patří velký dík, stejně jako autorce dortu.

 

Návštěvnost bufetu byla veliká a výsledná částka tomu odpovídá – podařilo se vybrat krásných 14 813 (částka 14 013 Kč, kterou uvádí ve svém článku pan Pomezný, byla po vyhlášení ještě navýšena o 800 Kč) a pokořit tak loňskou, rovněž vysokou sumu. Všem, kteří se jakkoliv podíleli, moc děkujeme. Velký dík patří stejně jako v loňském roce panu Pomeznému a Honzovi Czerwenkovi, kteří nám po celý den pomáhali.

 

Všechny vybrané peníze putují do veřejné sbírky, která je vyhlášena pro Adama, Marečka, Honzíka a Petru ze Strakonic, Volar a Prachatic. Adam je po relativně nedávném úraze odkázán na pomoc rodičů a potřeboval by rehabilitační stroj motomed, aby se jeho stav mohl díky cvičení zlepšovat. Mareček se narodil s DMO a z toho plynoucím částečným postižením nohou. Z peněz vybraných ze sbírky mu zaplatíme rehabilitační pobyt v Centru Hájek (pojišťovna jej nehradí). Honzík se narodil předčasně a v průběhu života mu byla postupně diagnostikována DMO, strabismus a epilepsie. V současné době se Honzík chystá do školy a bude potřebovat vozíček a vertikalizační stojan. Petřiny problémy začaly po pádu v roce 2016. Postupně přestala z důvodu vyhřeznutých plotének chodit úplně. K tomu přidružené problémy s krční páteří jí znemožňují ovládat mechanický vozík, chtěli bychom jí tedy pořídit vozík elektrický.

 

Necelých patnáct tisíc vybraných na charitativním bufetu doplní peníze ze vstupného na divadelní představení Miláček Anna, které zinscenovalo Divadlo Palace. Představí se v něm např. David Prachař, Linda Rybová či Saša Rašilov. Představení proběhne v sále MěKS dne 28. listopadu od 19 hodin. Lístky bude možné koupit už od příštího týdne, a to v MěKSu, v kanceláři Švarctrans a u členů spolku Šumava na nohou (možno objednat také skrze FB či emailovou adresu info@sumavananohou.cz). Cena lístku v předprodeji je 450 Kč, na místě 490 Kč.

 

{gallery}vimperk/2018/09_zari/bufet{/gallery}

 

Děkujeme, že pomáháte s námi!

 

Šumava na nohou

 

{jcomments off}