Žáci ZŠ ve škodovce v Mladé Boleslavi

Workshopy v rámci projektu Jihočeské hospodářské komory – Mladá Boleslav

 

     V pondělí 4. června se žáci 7. tříd ZŠ Smetanova zúčastnili projektu „Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I“, který pro naši školu zorganizovala Jihočeská hospodářská komora. Cíl všech workshopů, které jsme absolvovali, byl jednoduchý, a to přiblížit dětem reálnou představu o případném budoucím povolání. Děvčata si vyzkoušela šití ve firmě VAVI, chlapci práci ve firmě Rohde Schwarz. Obě zmíněné firmy působí dlouhá léta přímo ve Vimperku.

 

     Následně měli žáci možnost navštívit závod Škoda Auto v Mladé Boleslavi, kde nahlédli přímo do samotné výroby osobních automobilů. Firma, která zaměstnává cca 23 tisíc lidí, byla pro naše žáky opravdovým zážitkem! V rámci výletu jsme, jako doprovodný program, navštívili ještě Mladoboleslavské Letecké muzeum Metoděje Vlacha, kde bylo možné, kromě klasické prohlídky, vyzkoušet trenažér přetížení akrobatických letadel.

 

     Věříme, že tyto projekty pomáhají našim žákům při výběru následného studia. Díky také patří Jihočeské hospodářské komoře, která nám akce umožnila.

 

Mgr. Tomáš Gaudník

Mgr. Lucie Pokorná  

 

 {gallery}vimperk/2018/06_cerven/zs_skodovka_boleslav{/gallery} 

 {jcomments off}