Krajský přebor jednotlivců ve SG

Krajský přebor jednotlivců ve SG žen – Pelhřimov 2.6.2018

 

Jarní závodní sezónu završily vimperské gymnastky účastí na krajském přeboru žen. Přebor jednotlivců byl letos uspořádán z pověření ČGF – KSK Jihočeského kraje a Kraje Vysočina oddílem SG Pelhřimov. V moderně vybavené hale závodilo více než sto děvčat o postup na mistrovství republiky, které se uskuteční koncem června ve Znojmě.

    Vimperská děvčata se svým projevem oproti prvním jarním závodům velice zlepšila, ale to samé platí i pro všechny další závodnice. Je pozitivní, že se úroveň v kraji v posledních letech hodně zlepšila a závodí stále více dětí.

     Postup na republiku si děvčata v tvrdé konkurenci sice nevybojovala, ale všechna zaslouží pochvalu za perfektní reprezentaci Vimperka. Je opravdu radost je sledovat, s jakým nadšením a zápalem ke cvičení přistupují.

 

     Nejúspěšnější byla Viktorie Ollé. Vypracovala se až na krásné 7. místo v kateg. VS0A. Třetí pozice jí unikla jen o 0,6 bodu. V kateg. VS0B Tereza Hadová obsadila 11. příčku. Těsně za ní skončila Sára Pulcová a na 14.m. se v téže kategorii umístila Kristýna Niedobová. Lucie Hermanová startovala v kateg. VS4C a získala 17. pozici. Největší posun v bodovém hodnocení během jarního období dosáhla Tereza Šimečková. Závodila v kateg. VS5C a vybojovala si pěkné 11. místo.

 

     Za výbornými výsledky děvčat je i nekonečná, trpělivá, odborná práce trenérů a podpora rodičů. Všem moc děkuji za podporu tak krásného a náročného sportu jakým sportovní gymnastika beze sporu je. Za všechny bych chtěla jmenovat alespoň Hanu Košnarovou, Pavlu Uhříčkovou a Jiřího Kotlíka. Jejich práce si nesmírně vážím.

 

{gallery}vimperk/2018/06_cerven/gymnastika{/gallery} 

123

 

 

Marie Kotlíková

předsedkyně oddílu SG

TJ Šumavan Vimperk  

 

{jcomments off}