Slavnostní koncert

Slavnostní koncert

 

     Čtyřicet let slaví každý člověk jenom jednou. 5. dubna 2018 se konal krásný koncert, na kterém se prachatické veřejnosti představil skvělý pěvecký soubor SPgŠ Fontána, který vede Petra Sovová, Klarinetový soubor Prachatice a Klarinetový soubor Junior se svými členy Petrem Chalupským, Tomášem Janouškem, Jiřím Peckou, Tomášem Mayerem a Janem Antelem. Jako další hosté se představili: Martina Pivoňková, Drahoslava Satorová, Marcela Haspeklová, Vítek Neužil a Simona Vacušková. Všichni účinkující předali během tohoto koncertu vše krásné, co mohou svým uměním a lidskostí poslat prostřednictvím svých nástrojů a lidských hlasů. Neopakovatelný zážitek a tak trochu i sen se stal nádhernou realitou, kterou samozřejmě ocenili především posluchači a návštěvníci tohoto koncertu. Hudba a zpěv se linuly krásnými klenbami kostela sv. Jakuba v Prachaticích a jistě potěšily zcela zaplněné prostory tohoto místa, z něhož dýchají staletí a úcta k lidské vzájemnosti a pokoře.

     Jsem velice rád a šťasten, že jsem dostal od tolika svých spolupracovníků a přátel tento krásný dárek ke svým čtyřicátým narozeninám. Chtěl bych touto cestou velice poděkovat všem účinkujícím a také studentkám SPgŠ Prachatice, které věnovaly svůj čas nacvičování pestrého programu i s překvapeními, která mne upřímně dojala. .

     Říká se, že svůj stín nepřekročíš. V tomto případě si dovolím říci, že budeme všichni vždy velice rádi tento stín zdolávat a stále hudbou těšit své posluchače. To je totiž hlavním smyslem muzikanství. Takže příště zase někdy někde. Kupříkladu při nějaké podobné příležitosti.

 

{gallery}vimperk/2018/04_duben/koncert{/gallery}

Text: Jan Hovorka  

Foto: B. Kubálek 

 

{jcomments off}