Rozhovor s Bárou Havlíčkovou

 Barbora Havlíčková na mistrovství České republiky v Novém Městě na Moravě získala dvě zlaté medaile. S nastupující hvězdou českého sportu Vám přinášíme rozhovor.

 

barahavlickova (3)Jaký byl dnešní závod?

Hodně náročný. V posledních týdnech bylo závodů a tréninků poměrně dost, sama jsem nevěděla, jak mi to dneska sedne. Navíc byla celkem těžká trať. Ačkoliv byl mráz, nebyla stopa pevná a museli jsme si všichni dávat velký pozor na odraz. V tomto ale musím pochválit servis, který mi opět připravil fantastické lyže. I díky tomu jsem po pár minut věděla, že to bude můj den. Měla jsem dostatek sil, dobře jsem rozvrhla energii a na konci jsem byla schopna ještě tempo zvýšit. Jsem šťastná a chtěla bych poděkovat hodně lidem. Hlavně rodině, která tu se mnou byla v kompletním složení a moc mi pomáhala.

 

V minulých dnech jste si pochvalovala, že s trenérem Stanislavem Frühaufem jste hodně zapracovali právě na klasice. Bylo to dnes hodně znát?

Stoprocentně. V klasice jsme opravdu udělali kus práce, prakticky jsem ji před rokem neuměla. Těší mě, že jsem schopná i v únavě držet správnou techniku. Jinými slovy, že se na to hezky kouká.

 

barahavlickova (1)Trenér je známý svou přísností a náročností. Pochválil vás po dojezdu?

Řekl mi, že mi gratuluje a že to byla dobrá práce. Takže na jeho vkus opravdu pochvala. Spoustu dalších gratulací a přání jsem samozřejmě dostala od rodiny i kamarádů.

 

Pomohou vám dva mistrovské tituly do blížícího se Mistrovství světa juniorů?

Pro psychiku je to určitě dobré. Nepatřím mezi závodnice, které jsou přesvědčeny o svém vítězství a neomylnosti. Obecně bych si mohla věřit více. A tyhle výsledky mě ujistily o tom, že formu mám dobrou, že jsme dobře potrénovali. Teď už to bude o detailech přímo na místě.

 

Co vás ještě nyní do odjezdu na MSJ čeká?

Už v úterý pojedu do Švýcarska na místo konání šampionátu. Tam bude probíhat finální dvoutýdenní soustředění. Na starost nás bude mít Martin Koukal, pět dnů bude na místě se mnou také Katka Neumannová.

 

barahavlickova (2)S jakým výsledkem byste byla spokojeni?

Chtěla bych navázat minimálně na povedené loňské výsledky. Pokud budu vědět, že jsem odvedla své maximum, budu spokojená. Nějaká tajná přání ohledně výsledků samozřejmě mám, ale to si nechám pro sebe.

 

 

Přiblížily vám dosažené výsledky olympiádu?

Předpokládám, že se nadále řeší počty závodníků, kteří do Korey pojedou. Ale pokud ta šance bude, věřím, že trenéři přihlédnou k dosaženým výsledkům i aktuální formě. Bylo by pro mě obrovskou ctí reprezentovat naši republiku pod olympijskými kruhy. Na druhou stranu to není cíl, ke kterému se upínám. Nadále platí, že vrcholem je pro mě blížící se MSJ ve Švýcarsku. 

 

zdroj : www.sport-invest.cz{jcomments off}