Hledá se Vimperk

Hledá se Vimperk

 

     Hledat se dají různé věci. Brýle, štěstí, prezident… Vimperk žije! a Prostor Vimperk budou hledat Vimperk. Co to znamená? Chceme veřejnými debatami rozproudit diskusi mezi lidmi o tom, jaké bychom chtěli město, ve kterém žijeme. Chceme do debat zapojit mladé lidi prostřednictvím místních škol, zájmové skupiny, místní samosprávu, odbornou i širokou veřejnost.

 

     Zapojení veřejnosti nám umožní lépe pochopit, jak hodnotí současný stav, jaké má potřeby a požadavky i obavy z budoucího vývoje. Může pomoct odhalit námitky, které se vezmou v úvahu dříve, než vyvolají konflikt. V neposlední řade zapojení veřejnosti přispívá k větší sounáležitosti s místem, ve kterém žijeme. Co bude výsledek? Věříme, že dobře prodiskutované zadání pro studie a projekty, které by město mohlo následně realizovat.

 

     Jako první lokalitu pro diskuzi jsme zvolili Areál letních sportů. Jedná se o místo s velkým potenciálem, kde se bude v současné době měnit nejbližší okolí (dostavba krytého bazénu, revitalizace ulice 1. máje, rekonstrukce atletického areálu). Více informací na úvodní přednášce 18.1.2018 v 19:00 v restauraci Hamajda, kde projekt oficiálně představíme. Současně se pokusíme podívat na Vimperk zvenčí očima architekta Ondřeje Beneše. Všichni jste srdečně zváni!

 

Jitka Schneiderová,

Vimperk žije!

 

 www.hledasevimperk.cz

 

hleda se vimperk

 

 

 logoChceme Vimperákům nabídnout další pohled na dění v našem městě. Sešli jsme se jako lidé napříč politickými stranami, různého věku, s rozdílnými názory, ale s něčím, co nás spojuje. Tím něčím je vize Vimperka, kde slušnost a dobré vztahy jsou samozřejmostí. Vimperka, kde jsou aktivní lidé podporováni, a nikoli odrazováni. Vimperka, kde odlišný názor je nezbytným prvkem diskuze. Pojďme společně oživit Vimperk. Vimperk, kde lidé žijí spolu, ne vedle sebe.

 

 

{jcomments off}