Vimperští florbalisté uzavřeli rok vítězně

Vimperští florbalisté uzavřeli rok 2017 vítězně

 

     Poslední zápasy Jihočeské ligy mužů před vánoční přestávkou sehráli florbalisté Šumavanu na „domácím“ hřišti ve Strakonicích a zakončení podzimní části sezóny to bylo více než vydařené. K utkáním s nevyzpytatelnými B týmy Písku a Jindřichova Hradce nastoupila velmi obměněná sestava oproti předchozím zápasům. Do brankoviště se tentokrát postavil novic ve vimperském dresu Ladislav Sippl a ukázal, že post, který tým v poslední době trápil ze všeho nejvíce, by mohl být i do budoucna velmi kvalitně obsazen. Absentující Martina Myslíka a Václava Havelku pro změnu nahradily posily od ledu Ladislav Gross a Hubert Voldřich, pro něž to byla také premiéra ve vimperském dresu, ale v jejich případě jen v právě probíhající sezóně.

 

FBC Sokol Písek B – TJ Šumavan Vimperk 6:7 ( 2:2 – 2:3 – 2:2 )

20171202 133417Branky Vpk: 1. Pešl ml. (Gross), 14. Křešnička (Voldřich), 21. Robl (Pešl ml.), 24. Pešl ml., 30. Jungvirt (Křešnička), 44. Gross (Pešl ml.), 45. Pešl ml.

Vyloučení: 1:1 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Bílý – Vraspír – Diváků: 6

Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:5, 5:5, 5:7, 6:7

Sestava: Sippl (Říha) – Pešl st., Gabauer – Hrach – Robl, Pešl ml., Gross – Jungvirt, Křešnička, Voldřich

 

Hodnocení utkání trenérem Petrem Křešničkou:

     Do utkání s béčkem Písku jsme vstupovali s vidinou toho, že jsme tento tým loni dokázali dvakrát porazit, na druhou stranu ale také s očekáváním, s čím na nás soupeř vyrukuje, vzhledem k tomu, že písecké áčko mělo nastoupit až v osm hodin večer v Jihlavě. Ovšem už při pohledu na soupeřovu sestavu při předzápasové rozcvičce bylo patrné, že přehlídka hráčů z vyšší soutěže se tentokrát konat nebude, a tak pro nás bylo daleko zajímavější sledovat, co předvede nově angažovaný Láďa Sippl v bráně. A předvedl toho dost. Co se týká samotného utkání, tak hru jsme od samého začátku kontrolovali, rychle jsme se dostali do vedení a i přes to, že soupeř dokázal skóre překlopit na svou stranu, byli jsme to stále my, kdo diktoval tempo zápasu. Vedení jsme si po několika vydařených akcích vzali zpět, ale bohužel jsme chybami a nedůsledností před naší brankou dovolili píseckým na začátku 3. části stav opět dorovnat. Schylovalo se k dramatické koncovce. A drama se skutečně událo, žádné čekání na konec a dělbu bodů. 73 vteřin před koncem vstřelil po souhře Pešl ml. – Gross druhý jmenovaný vedoucí gól, na který zareagovala písecká střídačka odvoláním gólmana a hrou s šesti hráči v poli. Konečné rozhodnutí utkání obstaral stylově do prázdné branky kapitán a nejproduktivnější hráč zápasu Vláďa Pešl ml.. Písečtí stihli v pokračující hře bez brankáře skóre ještě korigovat, ale na tom, že jsme utkání zvládli herně i výsledkově už nic nezměnili. Po vítězství 7:6 jsme si připsali důležité 3 body.

 

TJ Šumavan Vimperk – FK Slovan Jindřichův Hradec B 12:4 ( 3:1 – 5:0 – 4:3 )

Branky Vpk: 4. Gross (Černý), 13. Pešl ml. (Robl), 14. Gross (Pešl ml.), 17. Pešl ml. (Gross), 23. Černý (Gross), 23. Myslík (Křešnička), 24. Gabauer, 26. Myslík (Křešnička), 35. Pešl ml. (Černý), 36. Pešl ml. (Gross), 41. Pešl ml. (Gabauer), 43. Gabauer (Křešnička)

Vyloučení: 3:1 – Využití: 1:1 – V oslabení: 1:0

Rozhodčí: Bílý – Vraspír – Diváků: 11

Průběh utkání: 0:1, 8:1, 8:2, 12:2, 12:4

Sestava: Sippl (Říha) – Pešl st., Gabauer – Hrach, Robl – Černý, Pešl ml., Gross – Jungvirt, Křešnička, Voldřich

 

Druhý zápas z pohledu Petra Křešničky:

     Jestliže jsme do prvního zápasu vstupovali s dvěma vítězstvími v zádech ze vzájemných soubojů z loňské sezóny, tak před druhým utkáním tomu bylo přesně naopak. Béčko Jindřichova Hradce bralo v obou kláních minulého ročníku plný počet bodů a navíc se nám vrylo do podvědomí jako velmi nepříjemný soupeř. Stejně jako u Písku jsme i u mužstva od Vajgaru byli zvědaví, zda si s sebou přivezli nějakou posilu z A týmu. Už dopolední zápas Slovanu s českobudějovickými Jokery však naznačil, že to nebude nijak žhavé s účastí hráčů A, ale dokonce ani B týmu. K zápasům do Strakonic dorazil tým Jindřichova Hradce pouze s osmi borci do pole, a tak taktika před utkáním zněla jasně, hrát trpělivě, být co nejvíce na balónku a donutit soupeře běhat. Dodržování stanovené taktiky nebývá zrovna silnou stránkou našeho týmu, ale v tomto zápase ji všichni plnili do puntíku. Do vedení šel sice ve 3. minutě soupeř, ale prakticky ihned po opětovné rozehře bylo vyrovnáno. Následovala pasáž, kdy jsme se spíše soustředili na obranu, jindřichohradeckým hráčům jsme toho moc vymyslet nedovolili, a když už něco na branku prošlo, poradil si s tím výborně chytající brankář. V závěru 1. třetiny se pak dvakrát v rychlém sledu za sebou prosadil první útok, což byl přesně moment, na který jsme čekali. Hned v úvodu 2. části se navíc v oslabení ujala dělovka Vládi Pešla ml. a na osmičce hráčů Slovanu bylo vidět, že veškeré odhodlání se zápasem ještě něco udělat bylo nenávratně pryč. Do konce třetiny jsme po krásných akcích přidali další 4 góly, a tak se do závěrečného dějství šlo za stavu 8:1. 3. třetina se už dohrávala pouze z povinnosti, soupeř na jakýkoliv odpor už neměl síly a my se za prakticky rozhodnutého stavu věnovali víceméně už jen ofenzivě a tomu, kdo dá hezčí gól. Po několika brankách na obou stranách se skóre zastavilo na stavu 12:4 a my tak brali další 3 body.

 

Celkové shrnutí:

     Odehráli jsme jednoznačně nejlepší dvojzápas v této sezóně. Zdá se, že jsme konečně našli brankáře, který dal týmu absolutní jistotu a hráči v poli tak mohli být daleko odvážnější v řešení jednotlivých situací. Obrovskou herní kvalitu přinesli i oba navrátilci do sestavy, Gross a Voldřich. Jejich působení na palubovce jakoby by bylo tím dílkem do skládačky, který nám v předchozím zápasech vždy chyběl k dotažení slibně se rozvíjejících akcí. Z jejich přítomnosti na hřišti těžil zejména na podzim neskutečně bodově produktivní kapitán Vláďa Pešl ml., kterému nová spolupráce evidentně prospěla. Střílení branek v jeho podání najednou vypadalo daleko lehčeji a uvolněněji než v dosavadním průběhu sezóny. Svými 11 body získanými v zápasech s Pískem a Jindřichovým Hradcem se dokonce vyšvihl na čelo produktivity soutěže, kde s 30 vstřelenými brankami vede i tabulku střelců. Celkově bylo vystoupení ve Strakonicích pro tým velmi úspěšné a díky získaným 6 bodům vstoupí Šumavan po Novém roce do dalších bojů Jihočeské ligy mužů ze 2. místa, pouze s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Chýnov.

 

     Závěrem bychom chtěli poděkovat našim příznivcům za podporu v končícím roce 2017 a všem popřát krásné svátky a šťastný vstup do nového roku.  

 

{gallery}vimperk/2017/12_prosinec/turnaj_strakonice{/gallery}

 

{jcomments off}