Adventní čas na ZŠ TGM

Adventní čas

 

     Adventní čas je dobou přípravy na nejkrásnější svátky v roce. My dospělí jsme někdy tak zahlceni přípravami, že zapomínáme na to nejdůležitější-umět se zastavit, zasnít, sdílet tu krásnou předvánoční atmosféru s těmi nejbližšími.

 

     Aby doba adventní byla naplněna pohádkovou krásou, připravily paní učitelky ze základní školy TGM pro děti příjemná rána. Vždy každý adventní pátek a v posledním týdnu každé ráno byste v naší škole našli tiché třídy, jimiž se nesl pouze hlas pana Brodského či Nárožného, vyprávějící dětem pohádky s tematikou vpravdě vánoční. Slyšeli jsme pohádku o tom, jak sněhulák zatoužil po vzdělání, jak si kamna na Vánoce zakouřila, a i pro maminky jistě poučnou pohádku o vánočce, která se dala pojistit proti připálení, o Mrazíkovi, který udělal jen tenký led, a co z toho vzešlo, a další. Při pohádce Jak to bylo s jedličkou a červeným ptáčkem jsme málem všichni zaslzeli, jak byla dojemná, ale dopadla dobře, jako i všechny předešlé.

 

     Po krásném čtení pak nikomu nevadilo vyplnit poutavý pracovní list, který paní učitelky prvních tříd s láskou vytvořily. A protože pracovní listy byly ukončeny kresbou obrázku, spokojeni byli všichni.

 

     Tuto malou knížečku dotvořenou vlastními obrázky si pak děti odnesly poslední předvánoční školní den domů a už se těšily, jak podle ní budou vyprávět pohádky a zpříjemní tak předvánoční shon i svým rodičům a prarodičům. Tak díky za krásný nápad.

 

Alena Wagnerová

ZŠ TGM Vimperk 

 

pf mazoretek

pf2018

 

 

{jcomments off}