Advent v Bohumilicích

Advent v Bohumilicích

 

     V sobotu 9. prosince na druhý adventní víkend pořádala obec Bohumilice setkání se seniory v sále místního pohostinství. Zúčastnilo se ho celkem 40 starších občanů obce. Po vystoupení dětí z místní mateřské školky, které sklidilo zasloužen aplaus, dostali všichni malé pohoštění. K poslechu a tanci hrála skupina Pěčnovanka. Mnozí využili příležitosti a zvesela tancovali.

 

     V 18 hodin bylo připraveno vystoupení pěveckého sdružení Vánočník. Počasí bylo velmi nevlídné, foukal ostrý, ledový vítr. Proto všichni, kteří se v hojném počtu sešli, hlavně pak členové souboru, přijali nabídku, aby vystoupili v místním kostele Nejsvětější Trojice. V samotném kostele bylo znatelně tepleji než venku. Perfektní akustika podpořila krásné vystoupení sdružení Vánočník.

 

     Koledy a vánoční písně se rozléhaly celým kostelem a sklidily zasloužený aplaus. Po letošní dobré zkušenosti bude příští vystoupení Vánočníku jen v místním kostele. Jedině tak se dá čelit nepřízni počasí, které v sobotu ukázalo svou nejhorší tvář. Za nápad, aby se koncert přesunul do kostela, je třeba poděkovat několika místním zastupitelům. Bylo to krásné a důstojné, zpívat koledy v kostele. Správný adventní víkend v Bohumilicích se povedl na jedničku.

 

Karel Beránek 

 

{gallery}vimperk/2017/12_prosinec/avent_bohumilice{/gallery}

 

{jcomments off}