Odvety s nováčky florbalistům nevyšly

Odvety s nováčky soutěže florbalistům vůbec nevyšly

 

     Los Jihočeské ligy mužů tentokrát odvelel hráče TJ Šumavanu Vimperk k dvojutkání do Milevska. Zde na florbalisty z města pod Boubínem čekala klání s týmy, s nimiž se již v této sezóně utkali, a to hned na prvním turnaji v Soběslavi, kde slavili dvě výhry. Oba nováčci soutěže TJ Sokol Chýnov i FBC Došwich Milevsko A jistě prahli po odplatě. Do soubojů s hráči Šumavanu však vstupovali ve zcela jiných pozicích. Zatímco Chýnovu se vstup do soutěže nadmíru podařil a je na čele tabulky, milevský Došwich tak úspěšný zatím nebyl a po šesti odehraných zápasech se se ziskem 6 bodů krčil u dna ligy. Více než soupeři vimperské opět tížil post brankáře. Po nepříliš vydařeném vystoupení v minulých zápasech již do Milevska s týmem neodcestoval Martin Vilam a do branky musel naskočit po zdravotních patáliích navrátivší se Jaroslav Říha.

 

TJ Sokol Chýnov – TJ Šumavan Vimperk 8:3 ( 3:1 – 4:0 – 1:2 )

Branky Vpk: 13. Gabauer (Myslík), 31. Pešl ml., 44. Gabauer (Pešl ml.)

Vyloučení: 2:1 – Využití: 0:1 – V oslabení: 1:0

Rozhodčí: Bílý – Paletář – Diváků: 20

Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1, 7:2, 7:3, 8:3

Sestava: Říha – Pešl st., Gabauer – Myslík, Křešnička – Homolka, Pešl ml., Černý – Jungvirt, Robl, Havelka

 

Utkání z pohledu trenéra Petra Křešničky:

     Zápas s Chýnovem byl zatím jednoznačně tím nejméně povedeným v této sezóně. Od úvodního hvizdu jsme za soupeřem, jenž se po vydařeném vstupu do soutěže momentálně veze na vítězné vlně, zaostávali ve všech herních činnostech. Hráči Chýnova si vzali zcela evidentně ponaučení z prvního našeho měření sil v září v Soběslavi, kde na nás tehdy vlétli, ale tempo neudrželi dlouho a nakonec odešli poraženi 5:9. Tentokrát se nikam moc nehnali, soustředili se na kvalitní obranu a čekali na naše chyby. Těch se dočkali měrou vrchovatou, jelikož my v tomto zápase skutečně nebyli ve své kůži. Nešlo v podstatě nic. Vázla rozehrávka, jakákoliv kombinace končila nepřesnou nebo nezpracovanou přihrávkou, útok prakticky neexistoval, a když se k tomu přidala velmi špatně sehraná přesilová hra, ve které jsme dokonce dovolili soupeři jít do vedení, padla na nás deka úplně. Chýnovští trpělivou hrou čekali na své šance, které v podobě rychlých brejků s přehledem proměňovali. Trochu do hry jsme se dostali až ve 3. části, kdy už ovšem bylo utkání rozhodnuto, a tak jsme jen korigovali stav skóre na přijatelných 3:8.

 

TJ Šumavan Vimperk – FBC Došwich Milevsko A 10:10 ( 3:2 – 2:3 – 5:5 )

Branky Vpk: 4. Pešl ml. (Homolka), 9. Pešl ml. (Křešnička), 12. Havelka (Pešl ml.), 23. Pešl ml. (Myslík), 25. Robl (Myslík), 32. Pešl ml., 33. Pešl st. (Pešl ml.), 33. Křešnička (Jungvirt), 41. Pešl ml., 42. Pešl ml. (Gabauer)

Vyloučení: 1:3 – Využití: 3:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Draxler – Paletář – Diváků: 34

Průběh utkání: 3:0, 3:4, 5:4, 5:5, 8:5, 8:9, 9:9, 9:10, 10:10

Sestava: Říha – Pešl st., Gabauer – Myslík, Robl – Homolka, Pešl ml., Černý – Jungvirt, Křešnička, Havelka

 

Hodnocení druhého zápasu Petrem Křešničkou:

     Po prvním velmi nevydařeném zápase jsme si chtěli spravit chuť v souboji s domácím Milevskem. Bohužel v tomto utkání se naplno ukázalo, že bez alespoň průměrného výkonu brankáře se jde za vítězstvím velmi těžko. Nic platný nám nebyl zlepšený projev mužstva v poli. Do branky nám napadalo téměř vše, co milevští hráči vyslali směrem k naší svatyni. Když jsme se na začátku 3. třetiny dostali do tříbrankového trháku, vypadalo to, že jsme soupeře definitivně zlomili. Jenže opět jsme rychle inkasovali slepené góly prakticky z ničeho. Závěr zápasu připomínal spíše házenou než florbal. Co útok na jednu či druhou stranu, to branka. Výsledek 10:10 hovoří za vše. Na deset vstřelených gólů by se vyhrávat mělo, my byli nakonec rádi za bod.

 

Celkové shrnutí:

     Výjezd do Milevska se skutečně nepovedl. Nedařilo se brankáři, obraně ani útoku. Deset vstřelených gólů ve druhém utkání sice naznačuje určitou produktivitu, ale většina branek vzešla z fatálních chyb a nedůslednosti soupeře. Za zmínku snad stojí jen střelecká potence kapitána Vladimíra Pešla ml. v souboji s Milevskem. I tento světlý bod turnaje ale kazí fakt, že se k němu nikdo další z týmu nepřidal a drtivou většinu branek vstřelil po individuálních akcích. Pokud chceme pomýšlet na nejvyšší příčky v soutěži, je třeba k dalším utkáním přistupovat daleko zodpovědněji a konečně už také začít hrát naplno hned od začátku prvního utkání. 

 



{gallery}vimperk/2017/12_prosinec/turnajmilevsko{/gallery}

 

 

{jcomments off}