foto

MČR kolečkové lyže Liberec 2016

Mistrovství ČR na kolečkových lyžích 2016

 

foto

 

Ostrý test před blížící se zimní sezónou mají za sebou lyžaři běžci. Od pátku do neděle probíhalo třídenní republikové klání v jízdě na kolečkových lyžích, nejprve v areálu Vesec u Liberce ( páteční prolog a sobotní závod bruslením s intervalovým startem ), v neděli pak hromadný výjezd klasicky na Ještěd.

 

foto2

 

 

 

Velice úspěšní byli v těchto závodech závodníci Fischer Ski klubu Šumava Vimperk. Suverenkou kategorie starších dorostenek byla Barbora Havlíčková, která si z Liberce přiváží dva mistrovské tituly z prologu a intervalového závodu bruslením, kdy zejména sobotní závod byl Barči parádním představením a svou kategorii vyhrála o více než minutu a půl. Mistrovský titul vybojoval též mladší dorostenec Ondřej Mánek, jehož vítězství v prologu bylo také suverénní. V sobotním závodě pak po velkém boji obsadil výborné druhé místo o pouhých 8 vteřin za Martinem Kočandrlem z Plzně. Medailovou sbírku našeho oddílu dále rozšiřovali Adéla Nováková ( starší dorostenka ), která vybojovala na cílové pásce bronz v pátečním závodě, dále Matyáš Albrecht ( starší dorostenec ) druhý v prologu. Matyáš se též ve velice dobré formě ukázal v nedělním nemistrovském závodě starších dorostenců na Ještěd, kde svou kategorii vyhrál a časově by mu jeho výkon stačil na třetí místo v juniorech!! V elitní kategorii žen se blýskla Andrea Klementová, která skončila druhá ve finiši pátečního prologu a její výkon nás taktéž velmi potěšil.

 

foto3

 

 

Bez medailí tentokrát přijíždějí junioři Tomáš Kalivoda (dvakrát čtvrté místo) a Jirka Mánek (dvakrát páté místo), ale za jejich bojovné výkony a nasezení zasluhují velkou pochvalu. I ostatní závodníci našeho klubu ( mladší dorostenec Jan Hojdekr – 2x10místo; starší dorostenka Tereza Řezníková – 8.místo; juniorka Tereza Vostradovská – 6.,8., a 14.místo, starší dorosteneci Josef Tischler – 13.,14., a 8.místo; Ondřej Holoubek 16., a 22.místo, Matěj Vachuta 16., a 19.místo a Daniel Červený 2×23.místo a konečně junior David Novák 9.,11., a 14.místo ) předváděli výborné výkony a prokázali velice dobrou připravenost na závodní zimní sezónu. Teď si jen přejme sněhově příznivou zimu, abychom náročnou letní přípravu zúročili také na lyžích.

 

Kompletní výsledky na : http://www.sport-casomira.cz/