Vimperáci s nejlepšími v Norsku

 

Jiří Mánek a Tomáš Kalivoda trénovali s nejlepšími juniory v Norsku

 

 

vimperaci v norsku

 

Jiří Mánek (1.) a Tomáš Kalivoda (2.) na stupních vítězů po závodě na kolečkových lyžích O pohár krušlovského medu, kterého se oba účastnili bezprostředně po příjezdu z Norska tuto sobotu v Krušlově. Dnes už oba trénují v Italském Livignu.

 

 

Juniorští reprezentanti ČR v běhu na lyžích, Jiří Mánek a Tomáš Kalivoda, z prestižního lyžařského oddílu Fischer Ski klub Šumava Vimperk trénovali spolu s dalšími evropskými i zámořskými talenty běžeckého lyžování v Norsku.

 

Norský svaz lyžařů totiž pozval 76 juniorských talentů z 9 zemí světa na mezinárodní sportovní kemp, aby se v Norsku společně inspirovali, trénovali a učili se pro budoucí sportovní kariéru. Výcvikový kemp rozvoje lyžařských talentů nazvaný „Heroes of Tomorrow“ (hrdinové zítřka) se konal od 10. – 17.srpna v Oslu a Sjusjøenu nedaleko Lillehammeru. Kempu se účastnili sportovci z Rakouska, České Republiky, Estonska, Itálie, Jižní Korei, Litvy, Slovinska, Spojených států Amerických, Velké Británie a Norska.

 

Během rušného týdne se mladí sportovci narození v letech 1997 a 1998 účastnili několika tréninků každý den. Patřili mezi ně i závody v rašeliništi, závody na kolečkových lyžích, běhy do vrchu, horské túry, stejně jako testy fyzické síly, obratnosti a rychlosti. Kromě toho sportovci absolvovali řadu přednášek, které byly vedeny některými z nejlepších norských lyžařů, jako Astrid Jacobsen a Sondre Turvoll Fossli z norského národního týmu.

 

Sportovci z mnoha zemí tak mohli vzájemně diskutovat a nabírat zkušenosti, ale také motivaci k tomu, aby se běh na lyžích mohl nadále rozvíjet.

 

Jiří Mánek

FOTO: Zdeněk Formánek

{jcomments off}