MTB Čkyně – seriál závodů

Ve Čkyni se poslední květnovou neděli pojede závod na horských kolech

 

 

 

Nejmenší děti na odrážedlech i dospělí eliťáci, palačinky i pivo, nafukovací balónky, perníčky a buchty od maminek a babiček Outdoor Kids, přehledné, pestré i náročné tratě, dobré občerstvení i zázemí, krásné ceny pro vítěze a především skvělá zábava. Takové budou i letos tradiční MTB závody ve Čkyni.

 

 

 

 

 

Seriál závodů na horských kolech v rámci Jihočesko-Bavorského poháru se příští neděli, 29. května přestěhuje do Čkyně. Závod je letos pod patronací projektu Jižní Čechy Olympijské a pořadatelé z malého rodinného sportovního oddílu Outdoor Kids chystají už tradičně skvělou zábavu pro závodníky i diváky. Závod je vypsán pro 19 kategorií od potěru (ročníky narození 2010 a 2011), přes žactvo, kadety až po kategorii ELITE.

 

 

Jedna kategorie bude vypsána pro úplně nejmenší děti na odrážedlech (2012 a mladší), pro které bude připravena 250 metrová trať a v cíli na nejmenší závodníčky bude čekat krásný perník od maminek Outdoor Kids. Díky sponzorovi pořadatelský klub letos poprvé pořídil i originální kovové medaile. „Sledujeme každý rok úsilí i nadšení pořádat ve Čkyni pěkné závody pro děti i dospělé a tak jsme se rozhodli pomoci organizátorům s pořízením reprezentativních originálních medailí“, potvrzuje pomoc Josef Kordík, jednatel společnosti Agromont. Pořadatelé jsou připraveni s týdenním předstihem a nadšenci mohou na tratích začít trénovat už nyní. Okruhy se oproti minulým ročníkům nemění, ale budou připravena nová zpestření.

 

 

„Tratě máme už vysekané, začínáme se značením. Letos připravíme nějaké nové překážky na trati, ale i několik prvků a překážek na stadionu jen tak pro zábavu a vykrytí volných chvil malých závodníků“, prozrazuje velitel tratí Josef Beneš z domácího oddílu. Do Čkyně často závodníky i diváky táhne tradičně dobré zázemí, občerstvení i pěkné ceny pro děti i velké závodníky. Ne jinak tomu bude letos. „Ano, budou zase zdarma buchty – říkáme tomu prezentace babiček a maminek Outdoor Kids, pro nejmenší budou zase krásné perníčky od paní Ivy Novákové z Krušlova, ani letos nebudou chybět koláče a vynikající chléb jako ceny od sponzora, budou palačinky, grilování, dost jídla i pití. Nic z toho co děláme, by ale nešlo bez zapálených rodičů a dnes už desítek podporovatelů a partnerů našich akcí, mezi které patří i obec Čkyně“, potvrzuje připravenost Jiří Mánek st., hlavní organizátor závodu. Závodu ve Čkyni se každý rok účastní stovky závodníků a další stovky diváků a je patrné, že nastavený standard nepoleví ani letos.

 

 

 

 

 

Propozice k závodu jsou na webu pořadatelského klubu: www.cz-outdoorkids.eu.

On-line registrace byla spuštěna a přihlásit se můžete na webu seriálu: www.jcp-mtb.cz. Zbývá jen popřát organizátorům i všem účastníkům dobré počasí a hezkou poslední květnovou neděli ve Čkyni. 

 

 

(Outdoorkids)

 

 

Fotografie z minulého ročníku

 

{gallery}vimperk/2016/05_kveten/mtb/{/gallery}

 

 

 

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

 {jcomments off}