Bohumiličtí hostili hasiče

V Bohumilicích v sobotu 8. září 2012 proběhlo další kolo Šumavské hasičské ligy O pohár starosty obce. Celé akce se zúčastnil rekordní počet družstev z blízkého, ale i dalekého okolí. Pořadatelé původně počítali s účastí 60 týmů, ale celkový počet byl nakonec 67 v kategorii žen, dětí a mužů. To samozřejmě kladlo na pořadatele velké organizační požadavky a profesionální nasazení na zajištění celé akce.

 

Počasí chtělo patrně také pomoci ulehčit a zvládnout takový nápor. Bylo úplně letní. Celkový počet návštěvníků byl společně se soutěžícími kolem 800 lidí. Taková velká účast nebyla v Bohumilicích očekávána, ale díky připravenosti vše proběhlo bez problémů. Organizace klapala jako po drátku, byly připraveny dvě startovní dráhy a také několik stánků pro osvěžení a občerstvení. Díky tomuto zázemí mohli soutěžící předvést své nejlepší výkony. Všem, kdo pomáhali zvládnout tuto velkou akci, patří dík. Stálo to veliké vypětí, ale výsledkem byla všeobecná spokojenost. Na tuto sobotu budou všichni ještě dlouho vzpomínat.

 

Karel BERÁNEK

 

bohumilice (1)bohumilicebohumilicebohumilicebohumilicebohumilicebohumilicebohumilicebohumilicebohumilicebohumilicebohumilicebohumilice